«Σπείραμε ανέμους και τώρα θερίζουμε θύελλες. Το πακέτο του νέου δανείου μας πουλά ακριβά χρόνο και ελπίδα, ενώ συνεχίζει αμετανόητα να μας κρατά σε βαθιά και μακρά ύφεση».

Αυτό σημείωσε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, αναφορικά με τις απαιτήσεις των εταίρων, προκειμένου να εγκρίνουν τη νέα δανειακή σύμβαση και παράλληλα είπε ότι τον κατώτερο μισθό θα τον καθορίζει πλέον η κυβέρνηση και όχι οι κοινωνικοί εταίροι.

Είπε ακόμη ότι τα 79 προαπαιτούμενα μέτρα του νέου μνημονίου κατατάσσουν τη χώρα μας, εργασιακά, σε αυτές των ανατολικών χωρών και των Βαλκανίων, φορολογικά στις πλούσιες ευρωπαϊκές χώρες και κοινωνικά σε αυτές των φτωχών αφρικανικών και ασιατικών χωρών.

«Οι ανατροπές στις συλλογικές διαπραγματεύσεις σημαίνουν το τέλος της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης και των κλαδικών συμβάσεων. Τα επίπεδα της μισθολογικής φτώχειας και οι εργασιακοί όροι της εξαθλίωσης θα εφαρμοστούν άμεσα με κυβερνητική απόφαση» πρόσθεσε ο κ. Κορκίδης.

Παρατήρησε ακόμη ότι «δυστυχώς, η άποψή μας ότι οι αξιοπρεπείς μισθοί και συντάξεις σημαίνουν καταναλωτική δυνατότητα και αντίστοιχα τζίρο, επιβίωση των επιχειρήσεων, φορολογητέα ύλη και δημόσια έσοδα, δεν έγινε αντιληπτή».

Και συνέχισε: «Η αλόγιστη υπερφορολόγηση και τα αποτυχημένα υφεσιακά μέτρα εκτέλεσαν την αγορά και μας οδηγούν ολοταχώς στο δρόμο για τον τρίτο κόσμο».

Αναφερόμενος στο παγκόσμιο κίνημα υπέρ της Ελλάδας, με σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες», ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ είπε ότι πρόκειται για μια αντίδραση στην ανθελληνική στάση μέρους της Ευρώπης, που, αντί να βοηθήσει την Ελλάδα, τιμωρεί και ταπεινώνει τους Έλληνες.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook