Όλα όσα γνωρίζαμε για την προφορά των ζώων και τους παράγοντες που την επηρεάζουν, ανατρέπει έρευνα που έκαναν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου.

Μέχρι σήμερα οι ειδικοί εκτιμούσαν ότι η προφορά των ζώων ήταν αποκλειστικά θέμα γενετικής, ωστόσο σύμφωνα με το πόρισμα της νέας έρευνας, τα ζώα μπορούν να αναπτύξουν διαφορετική προφορά όταν απομακρυνθούν από ένα περιβάλλον σε άλλο.

Το πείραμα έγινε συγκεκριμένα σε κατσίκες και διαπιστώθηκε ότι η προφορά τους άλλαζε όσο μετακινούνταν από ομάδα σε ομάδα κάτι που ίσχυε μέχρι πρόσφατα μόνο για τους ανθρώπους, τους ελέφαντες και τα δελφίνια. Οι ειδικοί, αναφέρει το newsbeast, μελέτησαν την προφορά τους ενώ βρίσκονταν στο περιβάλλον που είχαν γεννηθεί σε ηλικία μόλις μιας εβδομάδας και μετά πάλι σε έναν διαφορετικό χώρο, σε ηλικία πέντε εβδομάδων.

Η επιστημονική κοινότητα δηλώνει ενθουσιασμένη με την ανακάλυψη της καθώς εκτιμά ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί και σε άλλα θηλαστικά, τονίζοντας ότι το γεγονός αυτό αποτελεί απόδειξη των αναγνωριστικών ικανοτήτων που διαθέτουν τα ζώα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook