Παγίδα θανάτου είχε στήσει ένας άνδρας σε 34χρονο ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στην περιοχή Κορώνι Μαγαρά στο Ηράκλειο.

Ο δράστης πυροβόλησε 4 ή 5 φορές το θύμα του και στην συνέχεια ετράπη σε φυγή.

Ο 34χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΠΑΓΝΗ ενώ η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται εξαιρετικά σοβαρή καθώς φέρει τρία τραύματα απο τις σφαίρες, στην βάση της κεφαλής, στον ώμο και στην πλάτη.

Λίγη ώρα αργότερα ένας Γερμανός υπήκοος που φέρεται ως ο δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας, αυτοπυροβολήθηκε στην οδό Μεραμπέλου στα γραφεία της Ε.Π.Σ.Η. όπου εργάζεται η σύζυγος του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο άνδρας πήγε στα γραφεία της ΕΠΣΗ και αφού συνομίλησε με την σύζυγό του έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο και πάτησε την σκανδάλη. Να σημειωθεί πως το ζευγάρι έχει τρία παιδιά.

Όπως δείχνουν τα έως τώρα στοιχεία, ο φερόμενος ως δράστης, φαίνεται πως για προσωπικούς λόγους θέλησε να σκοτώσει τον ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου και στην συνέχεια επέλεξε να αυτοπυροβοληθεί μπροστά στην σύζυγό του.

Κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στο γυμναστήριο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πέντε (5) κάλυκες πυροβόλου όπλου,
  • ένα (1) πλήρες φυσίγγιο,
  • μια (1) παραμορφωμένη βολίδα.
 

Κατά την έρευνα στο χώρο εργασίας της συζύγου του 36χρονου,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 

  • ένα (1) πιστόλι με φυσίγγιο στην θαλάμη και γεμιστήρα περιέχουσα ένα πλήρες φυσίγγιο,
  • ένα (1) κάλυκα πυροβόλου όπλου,
  • ένα (1) πλήρες φυσίγγιο.
 

Ο 38χρονος ημεδαπός παθών και ο δράστης – αυτόχειρας, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο (ΠΑ.Γ.Ν.) Ηρακλείου.

Ανακοίνωση της ΕΠΣΗ

Εν τω μεταξύ με ανακοίνωση της η ΕΠΣ Ηρακλείου, αναφέρεται στο θλιβερό γεγονός της αυτοκτονίας στα γραφεία της επισημαίνοντας τα εξής : “Το θλιβερό γεγονός που συνέβη σήμερα, δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο και τις δραστηριότητες της ΕΠΣΗ. Οι δημόσιες αρχές κάνουν και πρέπει να κάνουν ότι απαιτείται για τη διαλεύκανση αυτού του δραματικού γεγονότος”.