Οι Σύροι αντικαθεστωτικοί απηύθυναν σήμερα έκκληση για να απομακρυνθούν οι γυναίκες και τα παιδιά από την Μπάμπα Αμρ, συνοικία της πόλης Χομς που πλήττεται περισσότερο από τους βομβαρδισμούς των δυνάμεων του καθεστώτος Ασαντ.

\”Ζητούμε να μας επιτρέψουν να απομακρύνουμε τις γυναίκες και τα παιδιά από την Μπάμπα Αμρ\”, τόνισε ο Χάντι Αμπντάλα, μέλος της Γενικής Επιτροπής της Συριακής Επανάστασης. \”Οι κάτοικοι ζουν μέσα στο κρύο και σε ανυπόφορες συνθήκες, περιμένοντας το θάνατο\”, τόνισε ο ίδιος. Ο Αμπντάλα επισήμανε ότι \”νέες στρατιωτικές ενισχύσεις έφτασαν στην πόλη\” και εξέφρασε το φόβο ότι θα χρησιμοποιηθούν για επιθέσεις στην Μπάμπα Αμρ ή άλλες συνοικίες της Χομς που ελέγχουν αντάρτες.

\”Ενισχύσεις έφτασαν χθες Κυριακή. Είναι μόνο στρατιώτες, όχι άρματα\”, διευκρίνισε από την πλευρά του ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. \”Από την αρχή των βομβαρδισμών υπάρχει η πιθανότητα επίθεσης στρατιωτών, αλλά δεν γνωρίζουμε το πότε\”, πρόσθεσε. Στη Δαμασκό, όπου τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκαν πρωτοφανείς διαδηλώσεις, οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.

\”Μετά την έκπληξη των διαδηλώσεων, το καθεστώς αναθεωρεί τα μέτρα ασφαλείας. Δεν θα επιτρέψει στη Δαμασκό να εξεγερθεί εναντίον του\”, είπε. Το Σάββατο, οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον των χιλιάδων ανθρώπων που παραβρέθηκαν στις κηδείες τεσσάρων διαδηλωτών που σκοτώθηκαν την προηγούμενη ημέρα στο Μαζέ, συνοικία της Δαμασκού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook