Αποφασισμένη να διατηρηθεί στον πρωθυπουργικό θώκο και οδηγήσει το Εργατικό κόμμα στις επόμενες εκλογές δήλωσε σήμερα η Αυστραλή πρωθυπουργός, Τζούλια Γκίλαρντ, καθώς το σύνολο των μέσων ενημέρωσης εκτιμά πως η κυβέρνησή της έχει παραλύσει εξαιτίας του πολέμου που δέχεται από τον πρώην πρωθυπουργό και νυν υπουργό Εξωτερικών, Κέβιν Ραντ.

Ο τελευταίος φέρεται αποφασισμένος να ανατρέψει την κ. Γκίλαρντ για να επιστρέψει στην πρωθυπουργία.
Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και πρώην αρχηγός των Εργατικών, Σάιμον Κριν, κάλεσε σήμερα τον κ. Ραντ να συνεργαστεί με το σύνολο της κυβέρνησης ή να παραιτηθεί. \’Διαφορετικά θα πρέπει να τον παύσει η πρωθυπουργός\’ τόνισε, λέγοντας ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί και πως \’αποσταθεροποιείται η κυβέρνηση\’. Η ίδια η κ. Γκίλαρντ υπογράμμισε ότι έχει την υποστήριξη της κοινοβουλευτικής ομάδας, αλλά απέφυγε να δεσμευτεί ότι δεν θα παύσει τον κ. Ραντ.

Την ίδια στιγμή υποστηρικτές του υπουργού Εξωτερικών, καλούν δημόσια την πρωθυπουργό να παραιτηθεί \’για να γλιτώσει το κόμμα τον καταποντισμό στις εθνικές εκλογές\’. Από το στρατόπεδο της πρωθυπουργού καταγγέλλουν τον κ. Ραντ για υπονόμευση της πρωθυπουργού, διακηρύττουν ότι \’έκλεισε ο δρόμος της επιστροφής του προς την πρωθυπουργία\’ και προτρέπουν τον υπουργό Εξωτερικών \’να αναμετρηθεί με τη διάδοχό του ή να θέσει τέλος στην έντονη φημολογία για επικείμενη αναμέτρηση\’. Ο ίδιος ο κ. Ραντ απέφυγε να θέσει τέλος στη φημολογία.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Sky News, με αφορμή δυσφημιστικό βίντεο που ανάρτησαν άγνωστοι στον κοινωνικό ιστότοπο Facebook, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε απλώς, ότι \’δεν υπάρχει επί του παρόντος σχέδιο διεκδίκησης της πρωθυπουργίας\’. Το βίντεο, που κάνει τον γύρο του κόσμου, παρουσιάζει τον κ. Ραντ ως ταύρο μαινόμενο μπροστά σε τηλεοπτική κάμερα, κατά τη διάρκεια μαγνητοσκόπησης μηνύματος στη μανδαρινική γλώσσα. Σχολιάζοντας τη γλώσσα και το ύφος του είπε, ότι \’δεν είναι η μητέρα Τερέζα\’, ότι \’χάνει σαν άνθρωπος τον αυτοέλεγχό του\’, αλλά \’μαθαίνει σταδιακά να ελέγχει το θυμό του\’.

Κατά γενική εκτίμηση το βίντεο αναρτήθηκε από ανώνυμους υποστηρικτές της πρωθυπουργού προς επίρρωση των καταγγελιών της παράταξης Γκίλαρντ, ότι \’ο πρώην πρωθυπουργός είναι οξύθυμος, αδυνατεί να ελέγξει τα νεύρα του, είναι μονόχνοτος και απόλυτα συγκεντρωτικός\’.

Στην όλη διαμάχη εμπλέκονται και οι δύο ομογενείς βουλευτές του Εργατικού κόμματος. Πρόκειται για τον Στιβ Γεωργανά και την Μαρία Βαμβακινού που χαρακτηρίζουν αβάσιμες τιε υποθέσεις αγγλόφωνων μέσων ενημέρωσης περί δήθεν προσχώρησής τους στο στρατόπεδο του πρώην πρωθυπουργού, Κέβιν Ραντ. Σε δηλώσεις τους στο \’Νέο Κόσμο\’, διασαφηνίζουν, ότι \’τα δημοσιεύματα είναι αυθαίρετα\’ διότι ουδέποτε ρωτήθηκαν αν συντάσσονται με την πρωθυπουργό ή τον υπουργό Εξωτερικών στην προκείμενη ενδοκυβερνητική διαμάχη, μήτε προέβησαν σε δηλώσεις ενδεικτικές των προθέσεών τους, αν ο Κέβιν Ραντ διεκδικήσει την πρωθυπουργία από την προκάτοχό του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook