Το Κυπριακό και τα θέματα που σχετίζονται με την αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου συζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Μετά τη συνάντηση, που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία και κράτησε μία ώρα, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι το Κυπριακό παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για την ελληνική εξωτερική πολιτική, «παρά τις όποιες οικονομικές δυσκολίες που διέρχεται σήμερα η Ελλάδα».

Δήλωσε, επίσης, ότι και η Ελλάδα θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες στο θέμα του καθορισμού της δικής της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης.

Επισήμανε ότι ο κοινός παρονομαστής της ύπαρξης υποθαλάσσιου πλούτου για τις δύο χώρες «δείχνει και το βάθος μιας κοινής στρατηγικής που μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα στην Κύπρο και στην Ελλάδα και στα ζητήματα αυτά της οικονομίας».

Στις δηλώσεις του ο κ. Σαμαράς είπε ότι είχε την χαρά να συναντηθεί και να ανταλλάξει απόψεις με τον Κύπριο πρόεδρο.

«Μπορεί να είμαστε δύο διαφορετικές κρατικές οντότητες, όμως, Ελλάδα και Κύπρος ανήκουμε στο ίδιο έθνος και αυτό κάνει τη συγκίνηση πολύ μεγαλύτερη και την ανάγκη στήριξης του αγώνα του κυπριακού λαού ακόμη μεγαλύτερη» είπε.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι ο αγώνας της Κύπρου «πρέπει να δικαιωθεί για μια λύση βιώσιμη, λειτουργική, με ενιαία κυριαρχία, ενιαία διεθνή προσωπικότητα και, βεβαίως, τον τερματισμό της ξένης κατοχής».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook