Ο Ινδονήσιος Ουμάρ Πατέκ που κατηγορείται για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μπαλί το 2002 και συνελήφθη στην ίδια πόλη στην οποία σκοτώθηκε ο Οσάμα μπιν Λάντεν, αρνήθηκε σήμερα ότι μετέβη στο Πακιστάν για να συναντήσει τον ηγέτη της αλ Κάιντα.

«Ο Ουμάρ Πατέκ μετέβη στο Πακιστάν, επειδή σχεδίαζε να μεταναστεύσει το Αφγανιστάν. Δεν είχε ποτέ την πρόθεση να συναντηθεί με τον Οσάμα μπιν Λάντεν», δήλωσε ο συνήγορός τους Ασλουντίν Χατζάνι σήμερα σε δικαστήριο της Τζακάρτας.

Ο 45χρονος κατηγορούμενος, που ήταν ο ειδικός στις καταστροφές της οργάνωσης Τζεμάα Ισλαμίγια, το ένοπλο σκέλος της αλ Κάιντα στη νοτιοανατολική Ασία, θεωρείται υπεύθυνος για τις περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ινδονησία.

Ο Πατέκ που εκδόθηκε στην Ινδονησία από το Πακιστάν τον περασμένο Αύγουστο συνελήφθη στο Αμπονταμπάντ. Ο ινδονήσιος υπουργός Άμυνας Πουρνόμο Γιουσγκιαντόρο αποκάλυψε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο Πατέκ είχε προσπαθήσει να συναντηθεί με τον Μπιν Λάντεν.

Ο κατηγορούμενος που αντιμετωπίζει την ποινή του θανάτου, έχει παραδεχτεί ότι βοήθησε στην κατασκευή των εκρηκτικών που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις στο θέρετρο Κούτα του Μπαλί το 2002 και στοίχισαν τη ζωή σε 202 ανθρώπους.

Όμως ο συνήγορός του επισήμανε πως ο Πατέκ συμμετείχε μόνο στην κατασκευή των βομβών. Η δίκη του άρχισε στις 13 Φεβρουαρίου σε δικαστήριο της δυτικής Τζακάρτας, η οποία διακόπηκε σήμερα και θα επαναληφθεί την επόμενη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook