Με τη πρώτη ματιά, αυτή η εικόνα θα μπορούσε να μοιάζει με φωτοτυπία ενός προσώπου πάνω σε ένα φωτοτυπικό μηχάνημα. Ωστόσο, αν το εξετάσει κανείς πιο προσεκτικά θα παρατηρήσει ότι στη πραγματικότητα πρόκειται για έργο τέχνης από 3,2 μικροσκοπικές κουκίδες.

Ο Μιγκέλ Εντάρα, από το Μαϊάμι της Φλόριντα, πέρασε σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο δημιουργώντας αυτό το πορτρέτο του πατέρα του, το οποίο έχει διαστάσεις 28Χ43 εκατοστά.

«Είμαι μεγάλος θαυμαστής της συγκεκριμένης τεχνικής. Πάντα ήθελα να αποτίσω φόρο τιμής στον πατέρα μου γιατί είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος. Σαν προσωπικότητα είναι ζεστός και φιλικός και συμφώνησε να συμμετάσχει στο έργο μου. Σαρώσαμε μια σειρά από εικόνες του προσώπου του και το τελικό πορτρέτο είναι ένα αμάλγαμα από αυτές τις φωτογραφίες», τονίζει ο καλλιτέχνης.

Χρειάστηκαν 11 μήνες και 210 ώρες για τη δημιουργία του και ο Μιγκέλ χρησιμοποίησε ένα στυλό Sakura Pigma Micron με μύτη μόλις 0,2 χιλιοστά.

«Μου πήρε κατά μέσο όρο 4,25 κουκίδες ανά δευτερόλεπτο, το οποίο μεταφράζεται σε 3.213.000 κουκίδες αν τις πολλαπλασιάσουμε με 210 ώρες», διευκρινίζει ο ίδιος.

Το βίντεο του Εντάρα έχει προσελκύσει περισσότερους από 6 εκατομμύρια χρήστες μέσα δύο μήνες!

(newsbeast)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook