\’Ενα πεντάχρονο αγόρι στη Βρετανία που ένιωθε ότι ήταν κορίτσι, παγιδευμένο στο σώμα ενός αγοριού, έγινε το πρώτο παιδί με διαταραχή ταυτότητας φύλου.

Από την ηλικία των τριών ετών ο Zach Avery από το Έσεξ, αρνιόταν να συμπεριφερθεί όπως ένα αγόρι της ηλικίας του. Αντί αυτού, προτιμούσε να φορά ροζ φορεματάκια και να βάζει κορδέλες στα μακριά ξανθά μαλλιά του. Επίσης είχε εμμονή με γυναικείους παιδικούς χαρακτήρες, όπως η Ντόρα η μικρή εξερευνήτρια.
   
Όπως αναφέρει άρθρο της DailyMail, οι γονείς του Theresa και Darren Avery, ανησυχούσαν πολύ για τον γιό τους, νομίζοντας αρχικά πως το παιδί τους είναι αυτιστικό.

Όταν αποφάσισαν όμως να τον πάνε στους γιατρούς και μετά από πάρα πολλές εξετάσεις, οι γιατροί του διέγνωσαν ότι πάσχει από μια διαταραχή, που ονομάζεται \”Gender Identity Disorder\”.

 Όπως εξήγησαν οι ειδικοί πρόκειται για μια μάχη ανάμεσα στο φυσικό φύλο του παιδιού και σε αυτό που αντιλαμβάνεται το ίδιο του παιδί ότι είναι.

\"http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2012/02/20/article-0-11D286B9000005DC-721_634x408.jpg\"
Ο Zach σε ηλίκία τεσσάρων ετών

Η 32χρονη μητέρα του Zach εξομολογήθηκε «Μας εξήγησαν πως το σώμα του ήταν αγοριού, όμως ο εγκέφαλός του του έλεγε πως είναι κορίτσι».

«Μέχρι την ηλικία των τριών ετών ο Zach συμπεριφερόταν σαν αγοράκι. Ξαφνικά όμως μόλις έκλεισε τα τρία, ήρθε και μου είπε “Μαμά, είμαι κορίτσι”. Αρχικά δεν έδωσα σημασία και όσο περνούσε ο καιρός θύμιζε περισσότερο κορίτσι. Μάλιστα αν κάποιος τον αποκαλούσε αγόρι τσαντιζόταν και έκλαιγε…».

\"http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2012/02/20/article-0-11D28180000005DC-606_634x455.jpg\"
Η \”Zachy\”, φορώντας τα φορεματάκια που της αρέσουν

Ο Zach, που έγινε Zachy, εδώ κι ένα χρόνο ζει σαν κορίτσι. Φορά μωβ φούστες και κάνει πλεξούδες τα μαλλιά της.
   
Το συγκινητικό της υπόθεσης είναι ότι δημοτικό του Essex στο οποίο και πηγαίνει μετέτρεψαν τις τουαλέτες σε Unisex προκειμένου να στηρίξουν τον Zach. Επίσης oι δάσκαλοι εξήγησαν στους συμμαθητές του ότι ο Zach είναι πιο ευτυχισμένος σαν κοριτσάκι παρά σαν αγοράκι. Οι συμμαθητές του φαίνεται να αποδέχονται τον Zach όπως είναι, χωρίς να του δημιουργούν προβλήματα.
   
«Θα ήθελα το αγοράκι μου πίσω, όμως αυτό που είναι πιο σημαντικό για μένα είναι να είναι ευτυχισμένο και χαρούμενο το παιδί μου» εξομολογείται η μητέρα του που αν και έχει σοκαριστεί στηρίζει το παιδί της.

\"Zach

Ο Zach δεξιά με τους γονείς του και τον αδερφό του Alex, στα αριστερά

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook