Τη στήριξη και συμπαράστασή του προς τους εργαζομένους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) αλλά και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ), τόσο σε τοπικό όσο και πανελλαδικό επίπεδο, εξέφρασε ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, σε συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012 στο Δημοτικό Κατάστημα Χανίων, με αφορμή την επιχειρούμενη κατάργηση των δύο Υπηρεσιών, με διάταξη η οποία περιλαμβάνεται στον Εφαρμοστικό Νόμο.

Ο κ. Σκουλάκης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον προϊστάμενο του ΟΕΚ κ. Κανουπάκη και την προϊσταμένη του ΟΕΕ κα Δασκαλάκη – Κοκκινάκη, αφενός για τις κοινωνικές παροχές των δύο Οργανισμών και αφετέρου για την σχεδιαζόμενη – από την κυβέρνηση – αναστολής της λειτουργίας τους.

Σε δηλώσεις του εν συνεχεία στους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος Χανίων, επεσήμανε ότι θα αποτελέσει οικονομικό και κοινωνικό πλήγμα για το Νομό Χανίων η κατάργηση των δύο Οργανισμών οι οποίοι προσφέρουν σημαντικό έργο και παροχές στους εργαζομένους και τους συνταξιούχους, δεδομένου ότι:

*Μέσω του ΟΕΚ: Από το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου ωφελούνται 1600 Χανιώτες ενώ χορηγούνται 350 δάνεια ετησίως για αγορά – ανέγερση πρώτης κατοικίας, αποπεράτωση – επισκευή κατοικίας. Επίσης ο ΟΕΚ διαθέτει 55 στρέμματα οικοπεδικής έκτασης και καταστήματα αξίας 1.000.000 ευρώ.

*Μέσω των προγραμμάτων του ΟΕΕ: Διατίθενται ετησίως δελτία Κοινωνικού Τουρισμού σε 4.000 Χανιώτες, πραγματοποιούνται ετησίως 200 οργανωμένα εκδρομικά προγράμματα, 45 τουριστικά καταλύματα στο Νομό λειτουργούν αποκλειστικά μέσω του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού και δέχονται ωφελούμενους του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού από άλλες περιοχές της χώρας, διατίθενται 2.000 θεατρικά εισιτήρια και 1.800 δελτία αγοράς βιβλίων.

«Η λειτουργία των δυο Οργανισμών δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και η κατάργησή τους θα σημάνει την κατάρρευση δυο σημαντικών πυλώνων του κοινωνικού κράτους», τόνισε ο κ. Σκουλάκης, ο οποίος γνωστοποίησε ότι θα στείλει επιστολή στην ΠΕΔ Κρήτης και στην ΚΕΔΕ, ζητώντας την παρέμβασή τους για την αποτροπή της κατάργησης των δύο Οργανισμών.

Σημειώνεται ότι στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Χανίων, Μανούσος Λιονάκης ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων, Δημήτρης Κορναράκης, καθώς και εργαζόμενοι των δύο Οργανισμών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook