Καλά είναι τα νέα σε ότι αφορά τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία καθώς η τελευταία εξέλιξη κάνει λόγο για νέα παράταση της σύμβασης με τα ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Flashnews.gr ο δήμαρχος Πλατανιά και γραμματέας της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γιάννης Μαλανδράκης , κι έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον δήμαρχο Ηρακλείου και πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γιάννη Κουράκη, " ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Πάρις Κουκουλόπουλος παρατείνει τις συμβάσεις των ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των μαθητών, μέχρι και το τέλος του σχολικού έτους."

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη και κατόπιν της προφορική διαβεβαίωση που πήρε ο κ. Μαλανδράκης από τον κ. Κουράκη, με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζεται έστω και προσωρινά το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί ,με τις συνεχόμενες παρατάσεις και τους άγονους διαγωνισμούς.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πλατανιά και γραμματέας της ΠΕΔ, κι έπειτα από την πρόσφατη σύσκεψη των δημάρχων βάζει δύο ζητήματα:

-Πρώτον το ότι πρέπει να εξεταστεί ξανά η Κοινή Υπουργική Απόφαση που βάζει τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού που όλο το τελευταίο διάστημα βγαίνει άγονος με αποτέλεσμα να δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα.

-Επίσης  μπαίνει το ζήτημα για το αν οι διαγωνισμοί θα πρέπει πλέον να μη γίνονται σε επίπεδο δήμων, αλλά σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη λειτουργικότητα σε ότι αφορά τα δρομολόγια, αλλά και μεγαλύτερη οικονομία σε ότι αφορά το κόστος πάντα βέβαια με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και την καλύτερη εξυπηρέτηση τους.

Να σημειώσουμε πως οι συγκεκριμένες προτάσεις μπήκαν στην τελευταία σύσκεψη των δημάρχων και των εκπροσώπων τους στα Χανιά και οι οποίες κατατέθηκαν και στην αρμόδια πολιτική ηγεσία του υπουργείου.