Μετά από μια συναρπαστική μονομαχία ανάμεσα στις δύο αθλήτριες του Ο.Α.Χ. τελική νικήτρια ήταν η Ξηρογίαννη Ελένη με σκορ 6/4 7/6(4), σ\’ ένα τελικό που κράτησε για σχεδόν 2 ώρες αμείωτο το ενδιαφέρον το θεατών που βρέθηκαν στις κερκίδες του Ο.Α. Χανίων για να παρακολουθήσουν τον τελικό του 1ου Ενωσιακού πρωταθλήματος της κατηγορίας κάτω των 16 ετών.

Τα κορίτισα του Ο.Α.Χ. δίνοντας πραγματικά τον καλύτερο ευατό τους έδωσαν πολλές υποσχέσεις για το πάρόν αλλά και για το μέλλον κερδίζοντας πραγματικά το χειροκρότημα της κερκίδας. Στο αγωνιστικό κομμάτι το 1ο σετ πήγε στην Ξηρογιάννη με σκορ 6/4 και αν και προηγήθηκε στο 2ο με 5/2 και είχε και 3 match points η Μαθιουδάκη ισοφάρισε και τελικά το σετ κρίθηκε στο tie break όπου η Ξηρογιάννη σαν πιο έμπειρη το κατάκτησε με σκορ 7/4.

Μεγάλη όμως επιτυχία είναι και το γεγονός ότι και τις δύο 3ες θέσεις του τουρνουά κατέλανβαν ακόμα δύο αθλήτριες του Ο.Α.Χ. η Κουκλάκη Ελένη και η Ξηρογιάννη Ματίνα οι οποίες ολοκλήρωσαν την επιτυχία για τον Ο.Α.Χ. Όσον αφορά τα απότελέσματα η Κουκλάκη επικράτησε της Ναούμ Μαρίας στην 8άδα και η Ξηρογιάννη στον 1ο γύρο δύσκολά της Κρασουδάκη Θέμις επίσης του Ο.Α.Χ. στο 3ο σετ και στην συνέχεια επίσης σ\’ ένα πολύ καλό παιχνίδι της Γκόγκου του Ο.Α. Σούδας στο 3ο σετ.Στα ημιτελικά η Ξηρογιάννη Ελένη απέκλεισε την Κουκλάκη και η Μαθιουδάκη την Ξηρογιάννη Ματίνα. Για τον Ο.Α.Χ. συμμετείχε στον 1ο γύρο και η Διγαλάκη Κορίνα που ηττήθκε από την Μαθιουδάκη.

Έτσι λοιπόν με την ολοκλήρωση της κατηγορίας των κοριτσιών 16 που διοργάνωσε ο Ο.Α.Χανίων ολοκληρώθηκε το 1ο Ενωσιακό πρωτάθλημα Κρήτης με απολόγισμό για τον Χανιώτικο σύλλογο σε 6 κατηγορίες 14 παιδιά στο βάθρο σε σύνολο 24ων και τελικά 4 πρώτες, 3 δεύτερες και 7 τρίτες θέσεις!

Το Δ.Σ. του συλλόγου συγχαίρει όλα τα παιδιά για την προσπάθεια τους σ\’ αυτό το 1ο Παγκρήτιο πρωτάθλημα που φέρνει τον Ο.Α.Χ. στην κορυφή της Κρήτης και τους εύχεται καλή επιτυχία στο 1ο Πανελλαδικό πρωτάθλημα που διεξάγεται την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα. (ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Ξηρογιάννη Ελένη, Μαθιουδάκη Γιολένα, Δολιανίτης (προπονητής), Κουκλάκη Ελένη και Ξηρογιάννη Ματίνα)

oaxtennis.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook