Σκηνές ευτυχίας και συγκίνησης εκτυλίχθηκαν αργά χθες τη νύχτα στο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου επέστρεψαν τα C-130 με 85 Ελληνες από τη Λιβύη. Ολοι ήταν καλά στην υγεία τους, πλην ενός υπαλλήλου της ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη, που πριν δύο ημέρες είχε δεχτεί πυροβολισμούς στον ώμο και στο πόδι. Ο άντρας μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο και σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Ανακουφισμένοι που επέστρεψαν στην χώρα μας, οι Έλληνες της Λιβύης χαρακτήρισαν δραματική την κατάσταση στην Τρίπολη.

«Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τις ένοπλες δυνάμεις μας και τον κόσμο που υπηρετεί αυτό το κράτος «, δήλωσε ο ΥΦΥΠΕΞ, Δ. Δόλλης, κατά την άφιξη του δεύτερου C-130, από την Τρίπολη της Λιβύης.

«Δεν περιγράφονται εύκολα οι σκηνές που είδαμε και ο τρόπος με τον οποίο οι δικοί μας άνθρωποι κατάφεραν να αντέξουν αυτές τις μέρες», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα πάντως η αγωνία παραμένει για τους Ελληνες που έχουν πίσω… Δέκα Έλληνες και δέκα Κύπριοι βρίσκονται στην έρημο της περιοχής Τζιάλο στη Λιβύη. Η ελληνική κυβέρνηση κάνει προσπάθειες σε συντονισμό και με τις κυβερνήσεις των άλλων χωρών, ώστε να πετύχει τον επαναπατρισμό τους.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook