Η ιταλική εταιρεία θα παρουσιάσει στην επερχόμενη Έκθεση της Γενεύης τη νέα GranTurismo Sport, το αυτοκίνητο που έρχεται να συμπληρώσει ιδανικά τη γκάμα της Maserati.

Πρόκειται για ένα μοντέλο, που ουσιαστικά έρχεται στη φετινή Έκθεση της Γενεύης να γεφυρώσει το χάσμα στη γκάμα της Maserati ανάμεσα στην ταπεινότερη «S» και την κορυφαία, σχεδόν καθαρόαιμη, έκδοση Stradale. Σχεδιαστικά, όπως φαίνεται και στις δύο σχετικές φωτογραφίες που οι Ιταλοί δημιουργοί της GranTurismo Sport έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα, η τελευταία μοιάζει… επικίνδυνα στην έκδοση Stradale, χάρη στο νέο προφυλακτήρα με τις προκλητικές εισαγωγές αέρα στις άκρες. Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, οι αλλαγές αυτές δεν επιτελούν μόνο αισθητικά καθήκοντα, καθώς βελτιώνουν συν τοις άλλοις τη ροή αέρα που φτάνει στον ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα, αλλά και στα φρένα, βελτιώνοντας και στις δύο περιπτώσεις την απόδοσή τους. Από εκεί και πέρα, το «πακέτο» των σχεδιαστικών αλλαγών ολοκληρώνουν τα νέα εμπρός φωτιστικά σώματα, που πλέον ενσωματώνουν την τεχνολογία LED, αλλά και τα πίσω, που πλέον διαθέτουν πιο σκούρο χρωματισμό.

Στα μηχανικά μέρη, προς το παρόν, οι πληροφορίες που οι Ιταλοί δίνουν στη δημοσιότητα, είναι αρκετά περιορισμένες. Έτσι, το μόνο που μέχρι στιγμής έχει καταστεί γνωστό είναι ότι ο γνώριμος ατμοσφαιρικός V8 κινητήρας των 4,7 λίτρων αποδίδει 460 ίππους εξασφαλίζοντας μια επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο που θα κυμαίνεται πολύ κοντά ή και κάτω από τα 4,8 δλ. Αξίζει να σημειώσουμε κλείνοντας την αναφορά μας αυτή πως η αντίστοιχη έκδοση (Sport) της ανοιχτής παραλλαγής του μοντέλου (GranCabrio) έχει ήδη πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της, έναν χρόνο πίσω, στην Έκθεση της Γενεύης του 2011.

(4troxoi)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook