Με τον πλέον επίσημο τρόπο από τα χείλη του προέδρου της Super League έγινε γνωστό ότι δεν τίθεται θέμα να διεξαχθεί το πρωτάθλημα αυτό το Σαββατοκύριακο κανονικά αφού θα ισχύσει η απόφαση που πάρθηκε την προηγούμενη εβδομάδα για αναβολή της 23ης αγωνιστικής.

Ο πρόεδρος της Super League Απόστολος Παπουτσάκης μίλησε στον Nova Σπορ Fm 94,6 για την αναβολή του πρωταθλήματος, το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ , αλλά και το επίμαχο άρθρο 19 του νέου αθλητικού νόμου που έχει φέρει σε αντιπαράθεση την Super League και την ΕΠΟ με την Πολιτεία.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας για:

– το αν είναι οριστική η αναστολή της 23ης αγωνιστικής: «Είναι οριστική η απόφαση της αναβολής της αγωνιστικής. Δεν υπάρχει θέμα να τεθεί ζήτημα σε νέα ψηφοφορία. Επί δεκατριών παρευρισκομένων η απόφαση ήταν ομόφωνη».

– την αντίδραση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Εμείς επίσημα σαν Λίγκα δεν είχαμε κάποια αντίδραση από τον Παναθηναϊκό. Δεν ξέρω τι ειπώθηκε ανάμεσα στον κ. Κόντη και τον κ. Γόντικα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το τηλεφώνημα έγινε πριν από το ΔΣ. Πριν μπούμε μέσα ούτε ο πρόεδρος ούτε τα μέλη ήξεραν κάτι και δεν είχε γίνει κουβέντα. Οκ. Γόντικας λέει ότι δεν είπαν κάποια πράγματα με τον κ. Κόντη, ο οποίος υποστηρίζει κάποια άλλα πράγματα. Δεν είχε τεθεί τέτοιο θέμα πριν από την διεξαγωγή του ΔΣ. Μετά μπήκαμε στο ΔΣ και πήραμε μία απόφαση. Το θέμα της αναβολής το έθεσε ο κ. Κόντης».

– την αναβολή του αγώνα ΑΕΚ-ΟΦΗ: «Πιστεύω ότι από τη στιγμή που η Πολιτεία έκρινε, όπως μου είπε ο κ. Μπιτσαξής, πως υπήρχε φόβος επεισοδίων, ορθώς έπραξε. Μην ξεχνάτε πριν από λίγες μέρες είχαν γίνει επεισόδια στην Αθήνα. Ο κόσμος θα δει κανονικά το παιχνίδι».

– το μεγαλύτερο πρόβλημα της Λίγκας με την Πολιτεία: «Δεν έχει καμία σχέση το θέμα του ΟΠΑΠ με εκείνο του Άρθρου 19. Δεν έχουμε καμία κόντρα για το ζήτημα του ΟΠΑΠ. Αν δεν υπήρχε το Άρθρο 19, δεν θα υπήρχε αναβολή της επόμενης αγωνιστικής. Θα συζητήσουμε αύριο την πρόταση που έχουμε από τον ΟΠΑΠ. Είτε θα τη δεχθούμε είτε όχι… Μέχρι το καλοκαίρι έγιναν πολλά πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το θέμα δεν είναι να γίνονται κάποιες πράξεις εσκεμμένα. Χρειάζεται να ξεχάσουμε τα όσα συνέβησαν. Το παρελθόν είναι παρελθόν και πρέπει να κοιτάμε μόνο μπροστά».

– το άρθρο 19 στον αθλητικό νόμο: «Πρέπει να φύγει το συγκεκριμένο κομμάτι. Δεν πρέπει να συμμετάσχουμε στην Επιτροπή Επαγγελματικού αθλητισμού. Δεν μας οδηγεί σε καμία κόντρα. Είμαι αισιόδοξος για την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος. Όλα θα πάνε καλά…».

– την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Είναι ανησυχητική η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και παίρνει η μπάλα και τις ομάδες. Υπάρχουν αρκετές Ανώνυμες Εταιρείες που έχουν προβλήματα, όμως οι ομάδες έχουν την προβολή από τα ΜΜΕ και είναι στο προσκήνιο. Το κακό το έχουμε όλοι στη χώρα. Δεν μπορώ να μιλήσω για τα άλλα “μαγαζιά”. Μπορεί να είμαι πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, όμως ως πρόεδρος του Εργοτέλη δεν θέλω να σχολιάσω την κατάσταση άλλων ομάδων. Υπάρχει κρίση και χρειάζεται όλοι να την καταλάβουμε. Όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε. Χρειάζεται, όμως, να λύσουμε κάποια προβλήματα».

– το αν θα παραμείνει στην προεδρία της Σούπερ Λίγκας και του χρόνου: «Δεν έχω πρόβλημα, όμως το σκέφτομαι λόγω κάποιων προβλημάτων υγείας που έχω. Θα δούμε στο τέλος της σεζόν τι θα γίνει».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook