Η εταιρεία  Makani Power με έδρα την Καλιφόρνια πιστεύει ότι το μέλλον της καθαρής, βιώσιμης ενέργειας βρίσκεται στον ουρανό.

Σε αυτό το πλαίσιο αναπτύσσει μια νέα τεχνολογία χαρταετών που, όπως επισημαίνει, εκμεταλλεύονται την αιολική ενέργεια πολύ πιο αποδοτικά και με το μισό κόστος συγκριτικά με τις συμβατικές ανεμογεννήτριες που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Η καινοτομία της συγκεκριμένης τεχνολογίας συνίσταται στην εκμετάλλευση της αιολικής ενέργειας μεγάλου υψομέτρου. Οι χαρταετοί πετούν σε ύψος 400 μέτρων, έτσι ώστε να αξιοποιούν τις συνεχείς ροές ανέμων σε μεγάλα ύψη.

Η παραγόμενη ενέργεια μεταφέρεται στο έδαφος μέσω καλωδίου.

Η νέα τεχνολογία, χαμηλού κόστους, μπορεί να εγκατασταθεί σε ξηρά ή θάλασσα και να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την αιολική ενέργεια μεγάλου υψομέτρου που μέχρι σήμερα παρέμενε αναξιοποίητη.

Τα πτερύγια του χαρταετού είναι ελαφριά και διαθέτουν αισθητήρες, καθώς μια συσκευή GPS, που βοηθά στη διαχείριση του συστήματος και τη μεταφορά δεδομένων.

Οι χαρταετοί που έχει αναπτύξει μέχρι στιγμής η Makani Power είναι δυναμικότητας 20 κιλοβάτ, ωστόσο η εταιρεία ελπίζει ότι μελλοντικά θα αναπτύξει χαρταετούς ισχύος 1.200 κιλοβάτ.


(econews)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook