Η γνωστή λειτουργία της αναβολής (snooze) που υπάρχει στα περισσότερα ξυπνητήρια και μεταφέρει το ενοχλητικό χτύπημα για αργότερα έχει κάνει πολλούς από εμάς να παρακοιμηθούμε, με αποτέλεσμα να κάνουμε αγώνα δρόμου ώστε να φτάσουμε εγκαίρως στη δουλειά.

Τον ίδιο προβληματισμό είχε και ο Πολ Ράμος και έτσι δημιούργησε ένα ξυπνητήρι για υπναράδες το οποίο εγγυάται τη βασανιστική αλλά σίγουρη αφύπνισή τους. Το Ramos Alarm Clock, όπως ονομάζεται, είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να αναγκάζει τον κάτοχό του να εγκαταλείψει τη θαλπωρή του κρεβατιού του. Αν ο υπναράς δεν σηκωθεί, το ξυπνητήρι δεν σταματά τον συνεχή εκνευριστικό ήχο του.

Η ρετρό συσκευή είναι συνδεδεμένη με έναν ειδικό πίνακα που μοιάζει με εκείνον των συστημάτων συναγερμού. Για να σταματήσει ο ήχος, ο κάτοχος πρέπει να εισαγάγει στον πίνακα έναν κωδικό PIN. Για τον λόγο αυτόν, ο επινοητής του αποτελεσματικού ξυπνητηριού συνιστά ότι ο πίνακας καλό θα είναι να τοποθετείται σε κάποιο άλλο δωμάτιο του σπιτιού ώστε ο χρήστης να αναγκάζεται να σηκώνεται από το κρεβάτι του.

\"http://www.gadgetwiki.com/wp-content/uploads/2012/02/nixie_remote.jpg\"

Και για όσους πιστεύουν ότι θα μπορούσαν απλά να εισαγάγουν το PIN και στη συνέχεια να «βουτήξουν» και πάλι κάτω από τα σκεπάσματα, το ξυπνητήρι διαθέτει μεταξύ άλλων και μια ρύθμιση κατά την οποία ο κωδικός θα πρέπει να εισαχθεί αρκετές φορές για τη λήξη της αφύπνισης. Διαφορετικά, ο ήχος συνεχίζεται.

Το πρωτοποριακό Ramos Alarm Clock διατίθεται σε τρία μοντέλα: το απλό από ξύλο σημύδας και οθόνη LED (αξίας περίπου 120 ευρώ), ένα σχεδιαστικά πιο προηγμένο (περίπου 240 ευρώ) και ένα το οποίο ακολουθεί τα γούστα του κατόχου του κατόπιν παραγγελίας (περίπου 600 ευρώ).

Με τέτοιες τιμές, βέβαια, θα μπορούσαμε απλά να τοποθετήσουμε το υπάρχον ξυπνητήρι μας μακριά από το κρεβάτι μας ή έξω από την πόρτα του υπνοδωματίου  για εξίσου καλά αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook