Κάλεσμα στους πολίτες του Ηρακλείου να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας απευθύνει με ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ.

Στην ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ αναφέρει μεταξύ άλλων πως \”η καταιγίδα των μέτρων, το τσάκισμα των μισθών και των συντάξεων, το χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων δεν είναι μέτρα που καλύπτουν το δημόσιο χρέος, δεν έχουν σχέση με ελλείμματα. Είναι μέτρα που έχουν έναν και μόνο κερδισμένο. Τα κέρδη του μονοπωλιακού κεφαλαίου, τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.\”

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

\”Η καταιγίδα των μέτρων, το τσάκισμα των μισθών και των συντάξεων, το χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων δεν είναι μέτρα που καλύπτουν το δημόσιο χρέος, δεν έχουν σχέση με ελλείμματα. Είναι μέτρα που έχουν έναν και μόνο κερδισμένο. Τα κέρδη του μονοπωλιακού κεφαλαίου, τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οι εκβιασμοί, τα τρομοκρατικά διλήμματα, τα διαγγέλματα που σπέρνουν φόβο και αγωνία, φανερώνουν τις αδυναμίες και το άγχος τους, δείχνει ότι δεν είναι ανίκητοι. Τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ πρέπει να το πληρώσουν πολύ ακριβά. Να μη χαριστούμε σε κανέναν.

 Ή θα υποταχτούμε και θα τα σαρώσουν όλα, ή θα τους πάρουμε στο κυνήγι. Να μην αφήσουμε τις ζωές μας, στα χέρια των βιομηχάνων και του πολιτικού προσωπικού τους. Ο πολύμηνος αγώνας των χαλυβουργών, της Αριάδνης  να αποτελέσει την έναρξη σκληρών αγώνων, με ανεβασμένες μορφές πάλης σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε τόπο δουλειάς. 

Εκεί βρίσκεται ο ταξικός αντίπαλος, εκεί πρέπει να πιέσουμε, να αναχαιτίσουμε, να δυναμώσουμε την πάλη μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 23/2 στην πλ. Ελευθερίας στης 7μ.μ

Και καλούμε σε κινητοποίηση την Παρασκευή 24/2 στης 6 μ.μ έξω από τον σύλλογο ξενοδόχων εναντία στα σχεδία των μεγαλοξενοδόχων  για  τον πετσόκομμα των μισθών

Άλλαξε εσύ θέση και στάση απέναντι σε αυτούς. Εμείς παράγουμε τον πλούτο, είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία, εμείς έχουμε τη δύναμη. Η εργατική τάξη με τη συμμαχία της να σηκώσει ψηλά τη σημαία του αγώνα για τα δικά της συμφέροντα. Να πάρει στα χέρια της και τα μέσα παραγωγής και την εξουσία.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook