Η κράτηση του πρώην γενικού διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, για \”συνέργεια σε μαστροπεία\” και \”κατάχρηση δημόσιων αγαθών\” στο πλαίσιο της λεγόμενης υπόθεσης του Κάρλτον θα πρέπει να παραταθεί, έγινε γνωστό από πηγή που έχει πρόσβαση στον φάκελο της υπόθεσης.

Ένας δικαστής αναμένεται νωρίς το βράδυ στον στρατώνα της αστυνομίας, της Λιλ, όπου κρατείται ο Ντομινίκ Στρος-Καν, για να παραταθεί η κράτησή του, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο Στρος-Καν, 62 ετών, θα ανακριθεί για τις \”βραδιές ακολασίας\” στις οποίες συμμετείχε, κυρίως στο Παρίσι και την Ουάσινγκτον, για να προσδιορίσει αν οι γυναίκες που συμμετείχαν στις βραδιές αυτές ήταν πόρνες.

Το τελευταίο από αυτά τα ταξίδια πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 13 Μαΐου στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, την παραμονή της σύλληψης του DSK για την υπόθεση του ξενοδοχείου Sofitel της Νέας Υόρκης.

Στην υπόθεση αυτή η καμαριέρα Ναφισατού Ντιαλό κατηγόρησε τον Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση, οι ποινικές διώξεις όμως εγκαταλείφθηκαν από την αμερικανική Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook