Τον τρόμο σκόρπισε ένας 80χρονος, σε λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας της Μελβούρνης, που οδηγούσε για περίπου 10 χιλιόμετρα στο αντίθετο ρεύμα.

Η διεύθυνση του CityLink, η οποία όταν διαπίστωσε (μέσω των καμερών) ότι ένα αυτοκίνητο, το οποίο μάλιστα ρυμουλκούσε και ένα τροχόσπιτο, κινείτο αντίθετα στο ρεύμα, άλλαξε αμέσως τη σήμανση και έθεσε εκτός κυκλοφορίας τη λωρίδα που οδηγούσε ο παππούς, ενώ μείωσε και το όριο ταχύτητας στα διερχόμενα οχήματα στα 40 χιλιόμετρα την ώρα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία και σταμάτησε τον 80χρονο. Ο παππούς είχε μπει στο αντίθετο ρεύμα και έκανε μια απόσταση πάνω από 10 χιλιόμετρα στον δρόμο με την πιο πυκνή κυκλοφοριακή ροή στη Μελβούρνη.

Η αστυνομία εκτιμά ότι ο 80χρονος δεν κατάλαβε ότι βρίσκεται στο αντίθετο ρεύμα και θεωρεί ότι πρόκειται για 'θαύμα' που δεν υπήρξε ατύχημα.

Εκτός από τις κατηγορίες που θα του χρεωθούν για διάφορες παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, η αστυνομία θα ζητήσει από την αρμόδια υπηρεσία να εξετάσει αν ο 80χρονος είναι σε θέση να οδηγεί στο μέλλον.

Ένα παρόμοιο περιστατικό είχε λάβει χώρα πριν από λίγες ημέρες στη Λευκωσία, αυτή τη φορά με πρωταγωνιστή έναν 78χρονο παππού, ο οποίος με συνεπιβάτιδα την 77χρονη σύζυγό του διένυσε περίπου αρκετά χιλιόμετρα, κινούμενος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Ανακρινόμενος, ο 78χρονος υποστήριξε ότι έχασε τον προσανατολισμό του, ενώ προσπαθούσε να μεταβεί στο σπίτι του στη Λεμεσό.

Δείτε το βίντεο: