Το μικρό γαλατικό χωριό Σεντ- Νικολά- Κουρμπέφι, της περιοχής Λιμουζέν, απέχει 40 χιλιόμετρα από την πόλη Λιμόζ, δυτικά της Γαλλίας, και την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησε η δημοπρασία του με τιμή εκκίνησης 300.000 ευρώ! Στις… δόξες του το μικρό χωριό φιλοξενούσε τουλάχιστον 2.000 κατοίκους, ωστόσο η εγκατάλειψη της υπαίθρου για τα αστικά κέντρα άφησε την περιοχή ερημωμένη.

Από τη δεκαετία του 1970 διάφοροι ιδιοκτήτες προσπάθησαν να αναπτερώσουν το «ηθικό» του οικισμού χωρίς επιτυχία.

Η τελευταία απόπειρα έγινε από ένα ζευγάρι Γάλλων στην αρχή της δεκαετίας του 1990 που θέλησαν να δημιουργήσουν ξενοδοχειακά συγκροτήματα και εγκαταστάσεις, εντούτοις δεν τα κατάφεραν. Οι θαρραλέοι ιδιοκτήτες χρεοκόπησαν το 2008 και όλοι οι κάτοικοι εγκατέλειψαν το χωριό, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθερος Τύπος". Ο οικισμός περιλαμβάνει 19 κτίρια, στάβλους και αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως γήπεδα του τένις και πισίνα.

Μπορεί η παλιά του αίγλη να έχει χαθεί από καιρό και πλέον να θυμίζει πόλη-φάντασμα, αλλά οι ντόπιοι θυμούνται ακόμη την ατμόσφαιρα του χωριού τους και τα φεστιβάλ της πόλης που πραγματοποιούνταν ως το 1960.

Όλα αυτά τα χρόνια υπέστη βανδαλισμούς, λεηλασίες και έγινε το στέκι ληστών και καταληψιών. Στη δημοπρασία, το ενδιαφέρον της έδειξε η γειτονική τοπική κοινότητα, όμως η τιμή είναι ασύμφορη, καθώς η αγορά του αναμένεται να ξεπεράσει τις 330.000 ευρώ, όταν μάλιστα η ανακαίνιση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων θα κοστίσει ίσως και περισσότερο από την ίδια έκταση.