Φιλολογικό μνημόσυνο για τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25/2 στο Γαβαλοχώρι του Δήμου Αποκορώνου, από όπου καταγόταν και η μητέρα του.

Ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935. Ο πατέρας του ήταν ο Σπύρος Αγγελόπουλος και η μητέρα του η Αικατερίνη Κρασάκη από το Γαβαλοχώρι του Δήμου Αποκορώνου.

Μικρός συχνά τα καλοκαίρια επισκεπτόταν το χωριό της μητέρας του. Επίσης ερχόταν συχνά στο Γαβαλοχώρι, όταν για επαγγελματικούς λόγους επισκεπτόταν τα Χανιά.

Μάλιστα το 1998 του απονεμήθηκε το χρυσό κλειδί της πόλεως των Χανίων μετά την μεγάλη διάκριση του στο Φεστιβάλ των Καννών.

Το 2004 έτυχε υποδοχής και φιλοξενίας στο χωριό από τον τότε Δήμο Βάμου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού. Ξεναγήθηκε επίσης στο πατρικό του σπίτι. Είχε εκδηλώσει κατ’ επανάληψη την επιθυμία να αγοράσει το πατρικό του σπίτι από τους νέους ιδιοκτήτες.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

• 18:00-19:00 Επίσκεψη στο Μουσείο Γαβαλοχωρίου
• 19:00-19:10 Xaιρετισμός από τον Μιχελάκη Στυλιανό Αντιδήμαρχο Δήμου Αποκορώνου
• 19:10-20:00 ‘Ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος ως άνθρωπος και καλλιτέχνης’ από τον Σπύρο Μπλαζάκη – Δάσκαλο – μέλος της οικογένειας του Αγγελόπουλου & Πρόεδρο του Συλλόγου Γαβαλοχωριανών Αττικής
• 20:00-20:30 Ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος ως σκηνοθέτης’ από τον Κώστα Μαυρακάκη – Αρχιτέκτονα

Το φιλολογικό μνημόσυνο διοργανώνεται από το συμβούλιο της τοπικής κοινότητας Γαβαλοχωρίου του Δήμου Αποκορώνου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαβαλοχωρίου «Η πρόοδος» και τον σύλλογο Γαβαλοχωριανών Αττικής «Η Παναγία».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook