Όταν έχασε τον τίτλο του Πιο Sexy Άνδρα εν Ζωή τον Δεκέμβριο από τον Bradley Cooper οι θαυμάστριές του προετοίμαζαν διαδήλωση έξω από τα γραφεία του περιοδικού για να διαμαρτυρηθούν. Ο Ryan Gosling έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των γυναικών ανά τον πλανήτη, ενώ με τους ρόλους του αποδεικνύει ότι το ταλέντο του είναι πηγαίο.

\"\"

Αν και θεωρείται απόλυτο αρσενικό, ο διάσημος ηθοποιός παραδέχεται ότι για να υποδυθεί τον ρόλο του «γητευτή γυναικών» Jacob Palmer στη ρομαντική κωμωδία Crazy, Stupid, Love, έπρεπε να διαβάσει αναρίθμητα βιβλία και περιοδικά για οδηγίες ξελογιάσματος… «Δεν θέλω να σας απογοητεύσω, αλλά δεν είναι πραγματικά όπως είναι στην ταινία. Απλώς προσπάθησα να ακολουθήσω κανόνες που σου δίνουν τα ανδρικά περιοδικά, όπως πώς πρέπει να ντύνεσαι, πώς να αθλείσαι, οι ατάκες που πρέπει να πεις. Να ακολουθείς το γράμμα του νόμου… Δεν ξέρω αν η τέχνη του ξελογιάσματος μπορεί να διδαχθεί ή είναι κάτι πηγαίο».

\"\"

Με το Crazy, Stupid, Love, ο Gosling ήταν υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα Β’ Ανδρικού Ρόλου. Δεν παρευρέθη στην τελετή γιατί βρισκόταν στην Ταϊλάνδη για τα γυρίσματα της ταινίας του «Μόνο ο Θεός συγχωρεί».

\"\"

Ο Ryan μιλά για την παιδική ηλικία του, τη μοναξιά του και για το απροσάρμοστο του χαρακτήρα του. Μεγαλώνοντας σε κοινότητα Μορμόνων στο Οντάριο του Καναδά, η μητέρα του δεινοπάθησε να τρέχει διαρκώς από πίσω του.

Κάποια στιγμή στάθηκε στη μέση του δρόμου ενώ περνούσαν αυτοκίνητα για να τον πατήσουν: «Δεν το έκανα γιατί ήθελα να πεθάνω αλλά για να βρεθώ εκεί που βρίσκονταν τα αυτοκίνητα. Δεν είχα καθόλου φίλους, όχι με την έννοια του \’καημενούλι\’. Δεν ήθελα κανένα, μου άρεσε να είμαι μόνος».

Περιγράφοντας την… παιδική του προσωπικότητα, δίνει περισσότερα στοιχεία: «Όταν πρωτοείδα τον Ράμπο, σαν να μαγεύτηκα και πίστευα πραγματικά ότι ΕΓΩ ήμουν ο Ράμπο. Έτσι, μία ημέρα πήρα μαζί μου στο σχολείο τα κουζινομάχαιρα κι άρχισα να τα πετώ ολόγυρα στο διάλειμμα νομίζοντας ότι παίζω στην ταινία. Δεν είμαι περήφανος γι’ αυτό αλλά πήρα το μάθημά μου, με απέβαλαν από το σχολείο».

\"\"

Ο Gosling διαγνώστηκε με διαταραχή προσωπικότητας που παρουσιάζουν κυρίως παιδιά –υπερκινητικά, πρόβλημα συγκέντρωσης κ.λπ. -κι έτσι η δασκάλα μητέρα του Donna, τον κράτησε έναν ολόκληρο χρόνο στο σπίτι, κάνοντάς του κατ’ οίκον μάθημα.

\"\"

Η υποκριτική του έδωσε μία διέξοδο από τους νταήδες του σχολείου που τον πείραζαν γιατί ήταν διαφορετικός. «Η τηλεόραση ήταν η μόνη φίλη μου. Μία μέρα είδα τη Raquel Welch στο Muppet Show, χόρευε και την ερωτεύτηκα αμέσως. Ήταν ο πρώτος μου έρωτας και σκέφτηκα: Πώς να γνωρίσω αυτήν τη γυναίκα; Μετά είπα αφού είναι στη τηλεόραση πρέπει να είμαι κι εγώ στην τηλεόραση».

Στα οκτώ του χρόνια τραγουδά σε γάμους και διαγωνισμούς ταλέντων μαζί με τη μεγαλύτερη αδελφή του Mandi, ενώ συμμετείχε στο «The Mickey Mouse Club», όπου αναδείχθηκε νικητής στην ακρόαση μέσα από 17.000 υποψηφίους. Μαζί του ήταν οι Christina Aguilera, Britney Spears και Justin Timberlake.

\"\"

Στα 16 του μετακόμισε στο Χόλιγουντ κι εκεί κέρδισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο το 2004 στο «Ημερολόγιο» που έκανε τις καρδιές των γυναικών σε όλο τον πλανήτη να ραγίσουν! Ο σκηνοθέτης τον επέλεξε – όπως είπε ο ίδιος ο Gosling – επειδή δεν ήταν ιδιαίτερα όμορφος. Επί τρία χρόνια είχε σχέση με τη συμπρωταγωνίστριά του Rachel McAdams, ενώ πριν από αυτήν, επί δύο χρόνια ήταν με τη Sandra Bullock.

«Είχα δύο από τις καλύτερες γυναίκες όλων των εποχών. Η showbusiness είναι ο κακός… Όταν και οι δύο βρίσκονται στη showbusiness τότε μιλάμε για πολύ showbusiness. Βρίσκονται όλα στη δημοσιότητα και τίποτα δεν μπορεί να αναπτυχθεί εκεί». Τα Χριστούγεννα σύστησε στη μητέρα του τη νέα αγαπημένη του Eva Mendes αλλά μέχρι εκεί φθάνει η δημοσιότητα της σχέσης τους.

\"\"

Όσον αφορά την οικογένεια, λέει: «Θα ήθελα να κάνω μωρά, αλλά δεν κάνω, οπότε κάνω ταινίες. Όταν έρθει η στιγμή, δεν θα μπορώ να κάνω και τα δύο και είναι εντάξει, θα κάνω ταινίες ώσπου να αποκτήσω μωρά. Δεν έχω ιδέα τι θα γίνει».

Πώς επιλέγει ρόλους: «Είναι σαν να ακούς ένα τραγούδι και να πρέπει να χορέψεις. Δεν ξέρεις για ποιον λόγο θες να χορέψεις αλλά πρέπει να το κάνεις. Οπότε είναι δύσκολο να το εξηγήσεις… Αισθάνομαι πολύ τυχερός. Το να υποδύεσαι ρόλους είναι σαν να ζεις πολλές ζωές. Έχεις περισσότερες από μία».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook