Η κλεψύδρα αδειάζει… η ώρα πλησιάζει …όλα είναι έτοιμα για το «Κισαμίτικο Καρναβάλι 2012» που αναμένεται να προσελκύσει και φέτος χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Κρήτη.

Στα δεκαπέντε άρματα μπαίνουν ήδη οι τελευταίες «πινελιές» και είναι έτοιμα να ριχτούν στην μεγάλη αποκριάτικη… μάχη της Κυριακής. Παράλληλα, οι περίπου 1.500 καρναβαλιστές που θα τα πλαισιώσουν, εφοδιασμένοι και αστείρευτη ενέργεια και κέφι, είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να ικανοποιήσουν όλους όσους θα βρεθούν την Κυριακή στο Καστέλλι.

Το Πρόγραμμα

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κισάμου έχει εδώ και καιρό ανακοινώσει το πρόγραμμα των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων «Κισαμίτικο Καρναβάλι 2012», που για το τετραήμερο 24-27 Φεβρουαρίου προβλέπει πάρτι μάσκε, το 1ο Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού, την μεγάλη παρέλαση των αρμάτων, καθώς και τα καθιερωμένα κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 9 μ.μ.: Μπαίνουμε δυναμικά στον αποκριάτικο ρυθμό των ημερών με ένα ξέφρενο πάρτι μασκέ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Κισάμου. Μουσική, κέφι, χορός και πολλοί μασκαράδες, σας περιμένουν για μια αξέχαστη αποκριάτικη βραδιά.

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 9.30 π.μ.: Η Καρναβαλική Επιτροπή Κισάμου, σε συνεργασία με 5μελή ομάδα εκπαιδευτικών που διδάσκουν στα σχολεία του Δήμου μας, διοργανώνουν για πρώτη φορά το Παιδικό Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού στο οποίο θα συμμετάσχουν 12 ομάδες μαθητών της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης όλων των Δημοτικών Σχολείων του Καλλικρατικού Δήμου Κισάμου. Το κυνήγι θα είναι ολοήμερο, με ώρα έναρξης 9 π.μ., ενώ η λήξη θα γίνει το απόγευμα στο δημαρχείο Κισάμου με τη συμμετοχή των παιδιών σε παντομίμα. Σε όλα τα παιδιά θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2 μ.μ.: Μεγάλη παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών στη λεωφόρο Ηρώων Πολυτεχνείου στο Καστέλλι. Η κορωνίδα των εκδηλώσεων, η μεγάλη παρέλαση θα διαρκέσει περίπου 2,5 ώρες με τη συμμετοχή 15 αρμάτων, 17 ομάδων και περισσότερων από 1.700 καρναβαλιστών. Στην παρέλαση θα συμμετάσχουν τα άρματα και οι ομάδες:

1) «Βασιλιάς Αρλεκίνος» (Άρμα Επιτροπής)
2) «Γάτος ο σπιρουνάτος» (1ο Δημοτικό Σχολείο Κισάμου)
3) «Ενώ εμείς κοιμόμασταν» (2ο Δημοτικό Σχολείο Κισάμου)
4) «Όνειρο ζω… μη με ξυπνάτε» (3ο Δημοτικό Σχολείο Κισάμου)
5) «Νομισματοκατάδικοι» (1ο Γυμνάσιο Κισάμου)
6) «Μαζί τα φάγαμε» (2ο Γυμνάσιο Κισάμου)
7) «Super Mario» (Ομάδα «Παλούκι Λουκ»)
8) «Μην σκοτώνετε τα κουνούπια, άλλοι σας πίνουν το αίμα» (Ομάδα Ποταμίδας)
9) «Bolywood» (Ομάδα Δραπανιά)
10) «Σπανιόλες και Ταυρομάχοι» (Ομάδα Πλατάνου «Τα πάντα όλα»)
11) «Ανθισμένος κήπος» (Ομάδα «Παραμύθια»)
12) «Τσάρλεστον και Γκάγκστερ» (Ομάδα «Πέρα βρέχει»)
13) «Ελληνυδρείο» (Ομάδα «Πολυτεχνίτες – Κολένι»)
14) «Σιλβέστερ και Τουίτυ» (Ομάδα ΟΑΕΔ)
15) «Γελωτοποιοί» (Ομάδα «Τσαχπινογαργαλιάρηδες»)
16) «Στάχτη και Μπούρμπερη» (Ομάδα Χαιρεθιανών)

Να σημειωθεί ότι φέτος η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 2 μ.μ. Μετά τη λήξη την παρέλασης, θα ακολουθήσει ξέφρενο πάρτι στην πλατεία ΟΤΕ με τη συμμετοχή καρναβαλιστών αλλά και των… θεατών. Κλήρωση λαχνών.

Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου : Κούλουμα στην παραλία Καστελλίου (δίπλα στο Στάδιο). Πέταγμα Χαρταετού. Παραδοσιακή Μουσική – Χορός. Νηστίσιμα εδέσματα.

Πληροφορίες τηλ.:28223 – 40.222 . Ενημερωθείτε μέσα από το FACEBOOK για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν «ΚΙΣΑΜΙΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ». Ανακοινώσεις και νέα για το φετινό καρναβάλι, αλλά και φωτογραφίες από προηγούμενα, στην σελίδα «ΚΙΣΑΜΙΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012».

Αντώνης Μουντάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook