Τα χέρια ψηλά σηκώνουν οι υπεύθυνοι του Δημοτικού Βρεφοκομείου της Αθήνας μετά τον καταιγισμό αιτημάτων που δέχονται από δεκάδες δημοτικά σχολεία για την παροχή φαγητού σε υποσιτιζόμενους μαθητές.

«Αυτή τη στιγμή στέλνουμε καθημερινά 253 μερίδες φαγητού σε μαθητές που οι οικογένειές τους δεν καταφέρνουν να ανταποκριθούν επαρκώς στη σίτιση των παιδιών τους» αποκαλύπτει στο protothema.gr η διευθύντρια του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών.

Η κυρία Μαρία Ηλιοπούλου και το προσωπικό του Βρεφοκομείου από τον Νοέμβριο έχουν αναλάβει την διανομή φαγητού των υποσιτιζόμενων μαθητών ικανοποιώντας τα αιτήματα διευθυντών σχολείων από περιοχές όπως Κυψέλη, πλ. Αττικής, Ανω και Κάτω Πατήσια, Πολύγωνο, Ερυθρό Σταυρό, Αμπελόκηπους, Λόφο Στρέφη, Θησείο, Ακαδημία Πλάτωνα, Κολωνό, Τρεις Γέφυρες, πλατεία Κολιάτσου, Εξάρχεια.

«Ακόμη και σήμερα γινόμαστε δέκτες παρόμοιων αιτημάτων» συνεχίζει η διευθύντρια του ΔΒΑ, καθώς τα κρούσματα υποσιτισμού στα σχολεία της Αθήνας αυξάνονται δραματικά. Δεκάδες παιδιά από τις λαϊκές γειτονιές της πρωτεύουσας πηγαίνουν στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία ατάιστα, με μόνη τους ελπίδα να βρουν εκεί ένα πιάτο φαγητό.

Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν αιτήσεις για ακόμη 63 μαθητές που έχουν ανάγκη φαγητού αλλά τα μαγειρεία του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών δεν μπορούν να τα εξυπηρετήσουν λόγω έλλειψης προσωπικού…

Το ΔΒΑ έχει την ευθύνη για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων, έχει μαγειρεία απ’ όπου στέλνει φαγητό στα νήπια.

Πριν λίγους μήνες οι αποθήκες του Δημοτικού Βρεφοκομείου γέμισαν με 10 τόνους τροφίμων που στάλθηκαν από την Κύπρο ως βοήθεια. «Από αυτά τα τρόφιμα ενισχύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα τις οικογένειες των παιδιών που έχουν ζητήσει την βοήθειά μας» εξηγεί η κυρία Ηλιοπούλου και επισημαίνει την ανάγκη ενίσχυσης του Δημοτικού Βρεφοκομείου με τρόφιμα καθώς «η υπηρεσία μας εκτός από τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς τους οποίους εφοδιάζει καθημερινά με φαγητό, στηρίζει περίπου 2.000 άτομα και τα αποθέματά μας σύντομα θα εξαντληθούν».

Υπενθυμίζουμε ότι το υπουργείο Παιδείας είχε εξαγγείλει ένα πρόγραμμα σίτισης για 18 σχολεία της Αττικής, το οποίο όμως ποτέ δεν ξεκίνησε και τώρα φαίνεται ότι εγκαταλείπεται.

(protothema.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook