Παρέμβαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης υπήρξε στο ζήτημα του βουλευτή που φέρεται να έβγαλε σε τράπεζα του εξωτερικού το ποσό του 1 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, είπε στη Βουλή ότι αν δεν απαντήσει ο ίδιος ο βουλευτής, τότε θα κληθεί να δώσει στη δημοσιότητα το όνομά του ο πρόεδρος της Αρμόδιας Αρχής.

Και αν εκείνον τον δεσμεύει το απόρρητο, θα παρέμβει ο ίδιος ο υπουργός ώστε υπάρξει πλήρης διαφάνεια.

Παρεμβαίνοντας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης γνωστοποίησε ότι -σε αναμονή και του προέδρου της Βουλής- συζήτησε ήδη με τον υπουργό την πρότασή του να κληθεί σε συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο κ. Νικολούδης για να αποκαλύψει το όνομα και κατόπιν η Βουλή οίκοθεν θα κάνει το καθήκον της.

Ο κ. Νιώτης, πάντως, απηύθυνε έκκληση να μιλήσει ο ίδιος ο βουλευτής.

Νωρίτερα, αίτημα προς τον πρόεδρο της Βουλής Φιλ.Πετσάλνικο, με το οποίο ζητούν να κληθεί ο πρόεδρος της Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Π. Νικολούδης και να δημοσιοποιήσει το όνομα του βουλευτή υπέβαλε ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον Βήμα 99,5 πρόκειται για βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εκλέχθηκαν για πρώτη φορά το 2009.

Το ίδιο αίτημα διατύπωσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδήμούλης. Όπως δήλωσε: «Το όνομα του βουλευτή του ενός εκατομμυρίου ευρώ πρέπει να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα. Ζητώ από τον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής ελέγχου κ. Αργύρη, να προβεί στις δέουσες ενέργειες. Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό».

ιn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook