Ένα μικρό μέρος των ελληνικών ομολόγων που ήδη διέπονται από το βρετανικό δίκαιο θα ανταλλαγούν στις αρχές Απριλίου, αργότερα από την πλειονότητα των ομολόγων που θα ανταλλαγούν τον Μάρτιο, είπε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων που διέπονται από βρετανικό δίκαιο θα γίνει στις αρχές Απριλίου», είπε ο κ. Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για το PSI και τις ρήτρες συλλογικής δράσης.

Σημειώνεται όπως δημοσιεύει το in.gr ότι το 93% των ελληνικών ομολόγων σε κυκλοφορία διέπονται από το ελληνικό δίκαιο και τα υπόλοιπα έχουν εκδοθεί κάτω από έξι διαφορετικά νομοθετικά πλαίσια (ευρώ, γεν, ελβετικό φράγκο, δολάριο ΗΠΑ).

Ειδικότερα, από το ελληνικό δίκαιο διέπεται το 75% του συνολικού χαρτοφυλακίου του δημόσιου χρέους. Το διαπραγματεύσιμο χρέος του Ελληνικού Δημοσίου αποτελεί το 77% του συνόλου του χρέους και εξ αυτού το 93% διέπεται από το ελληνικό δίκαιο.

Τα περισσότερα από τα ελληνικά ομόλογα που έχουν εκδοθεί σε ξένο δίκαιο είναι κυρίως στο αγγλικό και όλα έχουν κάποια μορφή ρήτρας συλλογικής δράσης (CAC\’s). Σε κάποια, απαιτείται μία πλειοψηφία της τάξεως του 66% και σε άλλα 75%.

Το σχέδιο νόμου για το PSI έχει χαρακτηρισθεί από την κυβέρνηση ως κατεπείγον και θα ψηφισθεί σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και αύριο, Πέμπτη, από την Ολομέλεια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook