Θετικά και αδυναμίες καταγράφει η ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη λίγο μετά την εκπνοή του 2010 με τους υψηλόβαθμους αξιωματικούς να κάνουν τον απολογισμό τους, προκειμένου από τη μία να τον παρουσιάσει ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Φώτης Γεωργόπουλος στην επικείμενη – πιθανότατα στις 15 Ιανουαρίου – συνάντηση στο αρχηγείο και από την άλλη να υπάρξει επανασχεδιασμός για πιο συντονισμένη δράση και φυσικά καλύτερα αποτελέσματα.

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, υποστράτηγος Φώτης Γεωργόπουλος κάλεσε χθες στο Ηράκλειο σε ευρεία σύσκεψη τους επικεφαλής των Αστυνομικών Διευθύνσεων του νησιού, τους Διευθυντές και τους Διοικητές Ασφαλείας, καθώς και τους διοικητές των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων όλων των νομών.

Με τον απόηχο της επιτυχημένης για την ΕΛ.ΑΣ. επιχείρησης για τον εντοπισμό του δραπέτη, Βαγγέλη Σελλιανάκη να είναι ακόμα ισχυρός, έστω κι αν ο ίδιος ο περιβόητος εγκληματίας επέλεξε να δώσει ο ίδιος τέλος στη ζωή του και να μη συλληφθεί ζωντανός, οι αξιωματικοί του νησιού φαίνονται να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις εκκρεμείς υποθέσεις, θεωρώντας πως το «στοίχημα» είναι να μην μπαίνουν ποτέ στο περιθώριο και οι έρευνες να είναι συνεχείς μέχρι την εξιχνίασή τους.

Για τον νομό Ρεθύμνου, τα αποτελέσματα της τοπικής αστυνομίας κρίνονται θετικά και τουλάχιστον ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης φαίνεται ικανοποιημένος από όσα άκουσε από τον Αστυνομικό Διευθυντή, Μανώλη Παραβολιδάκη και τον Διευθυντή Ασφαλείας, Νίκο Κουρμούλη και για τα οποία άλλωστε ενημερώνεται συνεχώς.

Σε αντίθεση με τους νομούς Ηρακλείου και Χανίων, η μικροεγκληματικότητα στο Ρέθυμνο κρατιέται σε χαμηλά επίπεδα, ως αποτέλεσμα της άμεσης παρέμβασης των αστυνομικών υπηρεσιών και ιδιαιτέρως της υπηρεσίας ασφαλείας, που είναι γεγονός ότι περιστατικά μικροεγκληματικότητας έχουν αντιμετωπιστεί με επιτυχία και πολλοί δράστες έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Για τον κ. Γεωργόπουλο σημαντικό παραμένει να ελεγχθεί η κατάσταση σε «εγκληματογόνες» περιοχές, όπως ο Μυλοπόταμος στον νομό Ρεθύμνου και να σταλεί το μήνυμα προς εκείνους που συνεχίζουν να παρανομούν, θεωρώντας ότι μπορούν να το πράττουν, ότι αυτό δεν θα επιτραπεί.

Μέσα στο 2010 αποτυπώθηκε αύξηση των υποθέσεων διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών, ενώ ανακαλύφθηκαν και περισσότερες καλλιέργειες κάνναβης, όμως ο κ. Γεωργόπουλος σημείωσε πως «μπορεί τα αποτελέσματα να ήταν θεαματικά, όμως δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε».

Σε επίπεδο τροχαίων ατυχημάτων σε ολόκληρη την Κρήτη, κρίνεται ότι υπήρξε υστέρηση. Άλλωστε, ο αριθμός των 89 νεκρών στο νησί μέσα στο 2010 δεν αφήνει περιθώρια για αισιοδοξία και σαφώς αποτελεί ένα μεγάλο ζητούμενο η εντονότερη αστυνόμευση.

Η έξαρση της ζωοκλοπής κυρίως στις περιοχές του Αρκαλοχωρίου και της Μεσσαράς οδήγησε στα τέλη του 2010 στη δημιουργία μίας νέας ομάδας επέμβασης, πράγμα που θα συνεχιστεί και τη νέα χρονιά, ώστε να αποτραπεί η δράση ορισμένων σε αυτό το επίπεδο.

Πλην των υπηρεσιών ασφαλείας, ως σημαντικό «εργαλείο» στα χέρια των αξιωματικών παραμένουν τα Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων, καθώς και οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ σε όλους τους νομούς, για τους οποίους θα επανασχεδιαστεί σχέδιο δράσης εντός των πόλεων.

goodnet.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook