Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Βουλγαράκης, έστειλε υπόμνημα – επιστολή στον Υπουργό Εργασίας & Κοινων. Ασφάλισης κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη σχετικά με την προβλεπόμενη στο 2ο Μνημόνιο κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

Στην εν λόγω επιστολή, ο κ. Βουλγαράκης, επισημαίνει την προσφορά του Οργανισμού στα Χανιά αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα στον Οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό τομέα, από το 1931 που ιδρύθηκε έως σήμερα.

Επίσης, τονίζει την ζωτικής σημασίας ύπαρξη του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις σοβαρές αρνητικές συνέπειες που θα είχε η τυχόν κατάργησή του για την τοπική τουριστική βιομηχανία και για το κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο ανάπτυξης του τόπου μας.

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Αντιπεριφερειάρχη έχει ως εξής :

«Κύριε Υπουργέ,

Στα πλαίσια της ψήφισης του δεύτερου Μνημονίου, μεταξύ των άλλων μέτρων, προβλέπεται και η κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

Ο προαναφερόμενος Οργανισμός μέσα από την μακροχρόνια πορεία του, χωρίς να επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό, από την ίδρυσή του, το 1931, μέχρι σήμερα, επιτέλεσε νευραλγικό ρόλο, σε τοπικό και Ελληνικό επίπεδο σε διάφορους τομείς. Ειδικότερα, συνέβαλλε στην Κοινωνική, Πολιτιστική, Οικονομική με έμφαση στην Τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας, προσφέροντας παροχές που απευθύνονται σε εργαζόμενους, που καταβάλλουν τις σχετικές εισφορές, σε συνταξιούχους, σε άτομα με ειδικές ανάγκες, σε πολύτεκνους και ανέργους.

Οι παροχές όπως είναι γνωστό, αφορούν: Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού, Οργανωμένες εκδρομές, πολιτιστικά προγράμματα, βιβλία, λειτουργία Βρεφονηπιακών σταθμών σε όλη την Ελλάδα, λειτουργία Κέντρων Εργαζόμενης Νεότητας (πολιτιστικές – εκπαιδευτικές μονάδες για εργαζόμενους και ανέργους νέους), κ.τ.λ. Η κατάργηση του Οργανισμού, θα σήμαινε για τα Χανιά και κατά συνέπεια σε Πανελλαδικό επίπεδο, σοβαρό Οικονομικό-Κοινωνικό-Πολιτιστικό κτύπημα του νομού:

– κατάρρευση ενός σημαντικού μεριδίου του βασικού πυλώνα της τοπικής Τουριστικής βιομηχανίας, με τη μείωση του εσωτερικού τουρισμού, οδηγώντας σε υπολειτουργία ή κλείσιμο τουριστικών καταλυμάτων, αύξηση ανεργίας, συρρίκνωση παρεμφερών τουριστικών επαγγελμάτων (επισιτιστικές, ψυχαγωγικές , μεταφορικές επιχειρήσεις κ.λ.π.). ,
– καταρράκωση του κοινωνικού και πολιτιστικού επιπέδου ανάπτυξης του τόπου μας, αφενός μεν στερούμενοι οι εργαζόμενοι να επωφεληθούν από τις εισφορές (τα δικά τους χρήματα) σε διακοπές, θεάματα, βιβλία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, ενισχύοντας το εισόδημα τους, και αφετέρου δε, οδηγούνται σε συρρίκνωση ή και αφανισμό τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσω της κατάργησης των προγραμμάτων του Ο.Ε.Ε.

Εν όψει της τόσο ζωτικής σημασίας ύπαρξης του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, θεωρούμε σίγουρο, ότι θα ληφθούν έγκαιρα και δίκαια μέτρα, τόσο για τους δικαιούχους, όσο και για τους εργαζόμενους στον Οργανισμό, συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία του κοινωνικού, πολιτιστικού και οικονομικού πλέγματος του τόπου μας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook