Ένα εξευτελιστικό και άκρως ταπεινωτικό video κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες στο YouTube με ηθοποιό τηλεοπτικής διαφήμισης εταιρίας τηλεπικοινωνιών, ο οποίος με κακή απομίμηση της κρητικής προφοράς παρουσιάζει την Κρήτη και τους Κρητικούς ως χρήστες, αλλά και παραγωγούς ναρκωτικών ουσιών.

Στο video ο πρωταγωνιστής καλεί τους Έλληνες να βγουν από την κρίση, ακολουθώντας το δήθεν παράδειγμα των Κρητικών, που καλλιεργούν «άγρια χόρτα» και «λουκουμόσκονη», ενώ ταυτόχρονα ρουφάει από την μύτη την εν λόγω σκόνη, αφήνοντας ευθέως  υπονοούμενα ότι οι Κρητικοί είναι χρήστες και έμποροι ναρκωτικών.

Σε άλλο σημείο μάλιστα ο πρωταγωνιστής δίνει παραγγελία για μία δολοφονία!

Το  video κυκλοφορεί εδώ και μία εβδομάδα και ήδη έχει αρχίσει να προκαλεί αντιδράσεις τόσο των κατοίκων του Νησιού, όσο και των Κρητών που διαμένουν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, καθώς προσβάλλει και συκοφαντεί με το χειρότερο τρόπο την Κρήτη και τους κατοίκους της διαστρεβλώνοντας παράλληλα την εικόνα που έχουν χιλιάδες επισκέπτες του νησιού που έχουν έρθει σε επαφή με την κρητική κουλτούρα και φιλοξενία.

Σ.Σ. Το Flashnews.gr δεν δημοσιοποιεί το video για το λόγο ότι θεωρούμε άκρως δυσφημιστικό το συγκεκριμένο υλικό και η δημοσιοποίηση του μέσα από τις σελίδες μας θα προκαλέσει την περαιτέρω διάδοση του.