Ιστορικές στιγμές ζει από την Τετάρτη το βράδυ ο ΟΦΗ που κατάφερε να ξεπεράσει άνετα το εμπόδιο του Πανσερραϊκού στο «Γεντί Κουλέ» κερδίζοντας τον με 3-0 και να πάρει την πρόκριση για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος μετά από 22 χρόνια.

Επόμενος αντίπαλος του ΟΦΗ στα ημιτελικά της διοργάνωσης θα είναι ο Ολυμπιακός και η πρόκριση στον τελικό του θεσμού θα κριθεί σε διπλές αναμετρήσεις και όχι σε νοκ –άουτ παιχνίδια όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Η εικόνα του αγώνα

Ο ΟΦΗ μπήκε δυνατά στο ματς από τα πρώτα λεπτά και αφού απείλησε στο 5΄ με τον Χόρχε Λόπεθ δέκα λεπτά αργότερα στο 15΄ κατάφερε να ανοίξει το σκορ όταν μετά από κόρνερ του Χόρχε Λόπεθ ο Ταυλαρίδης νίκησε τους πάντες στον αέρα και με μια δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0 στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Γουμάγια και πετυχαίνοντας παράλληλα και το πρώτο του γκολ με την φανέλα του ΟΦΗ.

Η υπεροχή του ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο ήταν εμφανέστατη με την κρητική ομάδα να χάνει πολλές ευκαιρίες και για άλλα γκολ. Στο 28΄ ο Παπουλής έδωσε έτοιμο γκολ στον Σίσιτς όμως ο Σλοβένος από το μισό μέτρο κατάφερε να στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 42΄ ο Σίσιτς έβγαλε μόνο του με τον Γουμάγια τον Καμπάνταη όμως ο τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού κατάφερε να αποκρούσει σωτήρια.
Ότι δεν κατάφερε ο Καμπάνταης στο 42΄ το πέτυχε στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ο Παπουλής. Ο 27χρονος επιθετικός του ΟΦΗ έπαιξε το 1-2 με τον Σίσιτς και την κατάλληλη στιγμή έκανε το σουτ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Γουμάγια για να γίνει το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο με τον ΟΦΗ να έχει κλειδώσει ουσιαστικά την πρόκριση του δεν είχε πολλές φάσεις και ουσιαστικά μπάλα παίχτηκε από το 85΄ και μετά όταν ο ΟΦΗ έχασε την πρώτη του καλή ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο με τον Πίτσο να σουτάρει και τον Γουμάγια να αποκρούει σωτήρια.

Ένα λεπτό αργότερα στο 86΄ είχαμε διπλή χαμένη ευκαιρία για τον Πανσερραϊκό για να ξαναμπεί στο ματς με την κεφαλιά του Στεφανίδη να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ ο Βεζυρίδης και τη νέα κεφαλιά του Γκούρτσα από το κόρνερ να περνάει μόλις άουτ.

Και αφού δεν κατάφερε να μειώσει το σκορ ο Πανσερραϊκός ο Ζορμπάς ήρθε στο 88΄ να βάλει το κερασάκι στην τούρτα με ένα καταπληκτικό γκολ. Ο μέσος του ΟΦΗ πήρε την μπάλα από το κέντρο πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με ένα δυνατό σουτ έγραψε το τελικό 3-0 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση της ομάδας του στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

ΟΦΗ (Ν. Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Βερόν, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Πίτσος, Κάλαϊτζιτς, Καμπάνταης (74’ Ζόρντι Λόπεθ), Γεωργίου, Παπουλής (65’ Ζορμπάς), Σίσιτς, Χόρχε Λόπεθ (78’ Βάντο).

Πανσερραϊκός (Μ. Γρηγορίου): Γουμάγιας, Σαλαμαστράκης, Παντελιάδης, Τριανταφύλλου Κων., Ανάκογλου, Στεφανίδης, Σιάκκας (18’ λ.τ. Κιάσσος), Παρασκευαϊδης (51΄λ.τ. Τριανταφύλλου Δαμ.), Βουτσιάς (70’ Γκούρτσας), Μιλένκοβιτς, Τάντιτς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook