Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες σε νέες συγκρούσεις ανάμεσα σε δύο αντίπαλες φυλές σε μια απομακρυσμένη πόλη της Λιβύης, σύμφωνα με έναν αξιωματικό του στρατού.

Εξάλλου 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην μάχη, που παραβίασε την εύθραυστη εκεχειρία ανάμεσα στην αραβική φυλή Ζουέι και την αφρικανική φυλή Τέμπου στην πόλη Κούφρα, στο νοτιοανατολικό άκρο της Λιβύης, σύμφωνα με την έκδοση της λιβυκής εφημερίδας αλ Ουάταν στο Διαδίκτυο, που επικαλέστηκε τον επικεφαλής του στρατιωτικού συμβουλίου στην πόλη.

Τα μέλη της φυλής Τέμπου κατήγγειλαν ότι στη διάρκεια της κυριαρχίας του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι – τα τελευταία 42 χρόνια – αντιμετωπίζονταν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν πριν από δέκα ημέρες, εγείροντας ανησυχίες για την ασφάλεια στη χώρα μετά την πτώση του καθεστώτος του συνταγματάρχη. Την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Άμυνας έστειλε στρατεύματα στην Κούφρα, όπου πέτυχαν τη σύναψη μιας εκεχειρίας, η οποία όμως έχει παραβιαστεί επανειλημμένα έκτοτε.

Πέντε υπήκοοι του Τσαντ – οι οποίοι πιστεύεται ότι συμμετείχαν στις συγκρούσεις – είχαν συλληφθεί στην Κούφρα την Τρίτη, ανέφερε η Αλ Ουάταν. Πηγές των φυλών είχαν δηλώσει την Τρίτη ότι στις συγκρούσεις μεταξύ των φυλών έχουν σκοτωθεί περίπου 100 άνθρωποι, κάτι όμως που δεν έχουν επιβεβαιώσει οι αρχές ή ανεξάρτητες πηγές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook