Την Φορτέτζα και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ρεθύμνου επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή, ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Μαίρη Λιονή, τον Δήμαρχο και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο κ. Γερουλάνος δήλωσε:

\”Η ανάπτυξη στο Ρέθυμνο θα έλθει μέσα από την αναβάθμιση της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης με τουρισμό που θα σέβεται τον πολιτισμό της Κρήτης\”, τονίζοντας την αναγκαιότητα αναβάθμισης των αρχαιολογικών υπηρεσιών και των χώρων του Ρεθύμνου, όπως επίσης και του παραλιακού μετώπου της πόλης, που όπως είπε, θα αποκατασταθεί σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Flashnews.gr o Δήμαρχος της πόλης, Γίωργης Μαρινάκης:

\”Ενημερώσαμε τον Υπουργό για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο το οποίο θα ανεγερθεί, στο χώρο που τώρα στεγάζεται το ΚΤΕΛ αλλά και το κλειστό στάδιο «Μελίνα Μερκούρη.» Ο πρϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα έξι εκατομμύρια Ευρώ ενώ θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Ο κ. Γερουλάνος, δεσμεύτηκε ότι θα μας βοηθήσει καθώς η μελέτη του εν λόγω έργου, αναμένεται πολύ σύντομα να περάσει από την επιτροπή αξιολόγησης μουσείων για να εγκριθεί.

Παράλληλα, επισκεφθήκαμε την Φορτέτζα και του θέσαμε το θέμα του καθαρισμού αλλά και της συντήρησης του μνημείου όπου είπε ότι θα το προωθήσει, ενώ όσον αφορά τον Μιναρέ του Ρεθύμνου ο οποίος είναι υπό κατάρρευση, λάβαμε την διαβεβαίωση ότι θα προχωρήσει άμεσα η αναστήλωσή του.\”

Αναφορικά με τον τουρισμό ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι,

\”τα θέματα αυτά θα τα συζήτήσουμε αύριο Σάββατο, στην ημερίδα που έχουν διοργανώσει οι ξενοδόχοι της Κρήτης. Ωστόσο, ένα πρόβλημα που μας απασχολεί είναι οι ύφαλοι και οι μόλοι που θα πρέπει να γίνουν ειδικές εργασίες για την διαμόρφωση της παραλίας στο Ρέθυμνο.\”

Αξίζει να σημειωθεί πως, επόμενος σταθμός του Υπουργού είναι το Ηράκλειο, όπου πρόκειται να συμμετάσχει σε ευρεία σύσκεψη με τους Φορείς της Κρήτης.

Στο μεταξύ, η Αντιπεριφερειάρχης Μαίρη Λιονή υπέβαλλε υπόμνημα στον Υπουργό Πολιτισμό, στο οποίο κάνει μια εκτενής αναφορά σε θέματα πολιτισμού και αθλητισμού.

Δείτε το υπόμνημα εδώ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook