Τη λήψη νέων μέτρων προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, σημειώνοντας πως τον Ιούνιο θα πρέπει να συζητηθούν τα μέτρα που θα χρειαστούν για το 2013 και το 2014.

Μιλώντας στη Νέα Ελληνική Τηλεόραση, ο κ. Καψής δήλωσε ότι για να «βγει» η συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup για το ελληνικό χρέος πρέπει και η Ελλάδα να κάνει πολλά πράγματα. «Πρέπει να κάνουμε τεράστιες αλλαγές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά επισήμανε ότι το ζήτημα για τις επόμενες κυβερνήσεις είναι τι αλλαγές θα γίνουν ώστε να καταστεί παραγωγική η οικονομία.

\”Τον Ιούνιο θα χρειαστεί να συζητήσουμε τον Προϋπολογισμό του 2013. Και τον Ιούνιο του 2013, τον Προϋπολογισμό του 2014. Το δικό τους επιχείρημα ποιο είναι; Γιατί πρέπει να ξέρουμε και τον διάλογο. Το δικό τους επιχείρημα είναι, ότι \”εάν κάνετε τις διαρθρωτικές αλλαγές, αν ανοίξετε επαγγέλματα, αν λειτουργεί ομαλά η αγορά, εάν πέσουν οι τιμές\” -που πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας φυσικά στο να πέσουν οι τιμές γιατί δεν νοείται να πέφτουν οι μισθοί και οι συντάξεις και να μην πέφτουν οι τιμές  ιδίως στα είδη πρώτης ανάγκης στο καλάθι της νοικοκυράς- εάν κάνουμε λοιπόν τις διαρθρωτικές αλλαγές χωρίς δισταγμούς, χωρίς καθυστερήσεις, θα μειώσουμε την πίεση στους μισθούς και στις συντάξεις\”, ήταν η απάντηση του υπουργού των Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου στο ερώτημα που δέχθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega εάν τον Ιούνιο θα απαιτηθούν νέα μέτρα. 

Στο ίδιο πλαίσιο αλλά πιο ξεκάθαρος ήταν ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. \”Τον Ιούνιο θα χρειαστεί να ληφθούν και νέα μέτρα πέντε δισ. ευρώ\” υποστήριξε ο Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook