Νεκρός από πυρά αστυνομικών έπεσε ένας εκ των πέντε ληστών που εισέβαλαν το πρωί της Παρασκευής σε υποκατάστημα τράπεζας και σε ταχυδρομείο στην περιοχή του Μώλου Φθιώτιδας. Κατά τη διάρκεια καταδίωξης των ληστών, ένας εξ αυτών κατέβηκε από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε και πυροβόλησε με καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ανταπέδωσαν τα πυρά, με αποτέλεσμα ένας από τους ληστές να χάσει τη ζωή του, ένας άλλος να τραυματιστεί στο πόδι και οι άλλοι τρεις συνεργοί τους να συλληφθούν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στις 09.40 έγινε διπλή ληστεία σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας και σε ταχυδρομείο στη περιοχή του Μώλου Φθιώτιδας από πέντε άντρες, οι οποίοι αφαίρεσαν περίπου 22.000 ευρώ.

Στη συνέχεια οι πέντε δράστες, αλβανικής υπηκοότητας, επιβιβάστηκαν σε ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε ήταν κλεμμένο και τράπηκαν σε φυγή. Αργότερα, εγκατέλειψαν το όχημα αυτό και επιβιβάστηκαν σε ένα άλλο.

Στο Ακραίφνιο εντοπίστηκαν από αστυνομικούς οι οποίοι επιχείρησαν να τους ακινητοποιήσουν χωρίς αποτέλεσμα, καθώς οι δράστες πυροβόλησαν μέσα από το αυτοκίνητο εναντίον των αστυνομικών.

Ακολούθησε καταδίωξη και στο παράδρομο της Εθνικής Οδού στο ύψος του 87,5ο χιλιομέτρου ένας από τους δράστες κατέβηκε από το αυτοκίνητο και πυροβόλησε με καλάσνικοφ εναντίον των περιπολικών.

Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. ανταπέδωσαν τα πυρά με αποτέλεσμα ένας από τους ληστές να χάσει τη ζωή του, ένας άλλος να τραυματιστεί στο πόδι, ενώ συνελήφθησαν άλλοι τρεις συνεργοί τους.

Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο καλάσνικοφ, ένα πιστόλι και χρήματα που εκτιμάται πως προέρχονται από τις δυο ληστείες.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πιστεύουν πως πρόκειται για την σπείρα των κακοποιών που «χτυπούσε» υποκαταστήματα τραπεζών στη ευρύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook