Από θαύμα σώθηκε ο οδηγός σχολικού λεωφορείου στα Χανιά καθώς βράχος που αποκολλήθηκε λόγω κατολίσθησης έπεσε πάνω στο όχημα ενώ βρίσκονταν εν κινήσει, τρύπησε τον ουρανό, πέρασε μέσα από τα καθίσματα και σπάζοντας ένα τζάμι πετάχτηκε έξω από το λεωφορείο.

Το συμβάν έγινε κοντά στη σήραγγα στα Τοπόλια περίπου στις 3:30 το μεσημέρι και ευτυχώς το λεωφορείο ήταν άδειο.

Ανατριχιαστική λεπτομέρεια είναι ότι λίγο νωρίτερα το λεωφορείο του ΚΤΕΛ που χρησιμοποιείται για μεταφορά μαθητών, ήταν γεμάτο από μικρά παιδιά που είχαν αποβιβαστεί στα Εννιά Χωριά και αν βρίσκονταν μέσα στο όχημα την ώρα που συνέβη το περιστατικό τα πράγματα θα είχαν εξελιχτεί τελείως διαφορετικά.

Ο οδηγός του λεωφορείου δεν έχασε τον έλεγχο του οχήματος  και εκτός από το σοκ που υπέστη, είναι καλά στην υγεία του.

Στο σημείο έσπευσε η τροχαία που τοποθέτησε προστατευτικούς κώνους ενώ αυτή τη στιγμή η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται κανονικά.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ύστερα από το συμβάν ανακοινώθηκε ότι λόγω επικινδυνότητας του δρόμου στο σημείο από Τοπόλια προς Έλος στη περιοχή της  σήραγγας Τοπολίων, και λόγω πιθανής πτώσης βράχων στο οδόστρωμα,  παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν την συγκεκριμένη διαδρομή και να  ακολουθούν εναλλακτικές διαδρομές προς ασφάλειά τους.