Παγκρήτια θεολογική ημερίδα έχει προγραμματίσει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Θεολόγων στο Ηράκλειο για το ερχόμενο Σάββατο

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί α) εκδήλωση ενημέρωσης-διαλόγου, με θέμα «Το νέο πιλοτικό Πρόγραμμα Σπουδών στα Θρησκευτικά», και β) η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Παγκρήτιου Συνδέσμου Θεολόγων. Η εκδήλωση θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης (πλατεία Ιεράς Αρχιεπισκοπής), σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

10.30: Εισήγηση - παρουσίαση, με θέμα «Βασικές αρχές, προσανατολισμοί και καινοτομίες του νέου Προγράμματος Σπουδών στα Θρησκευτικά». Εισηγητής ο κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου, δρ. θεολογίας, Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου / Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Καθηγητής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

11.10: Εισήγηση – παρουσίαση, με θέμα «Η διδασκαλία στα Θρησκευτικά με βάση το νέο Πρόγραμμα Σπουδών». Εισηγητής ο κ. Γεώργιος Στριλιγκάς, Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων, Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συνδέσμου Θεολόγων.

11.40: Συζήτηση.

12.40: Ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Παγκρήτιου Συνδέσμου Θεολόγων. Όπως ορίζεται στο Καταστατικό του Συνδέσμου, θέματα της Συνέλευσης είναι α) Γενικός Απολογισμός έτους 2011, β) Προγραμματισμός δραστηριοτήτων έτους 2012.

13.30: Λήξη εργασιών.

Ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Θεολόγων έχει ασχοληθεί πολλές φορές κατά το παρελθόν, στο πλαίσιο ημερίδων, συνεδρίων και Γενικών Συνελεύσεων, με το ζήτημα της ανανέωσης του μαθήματος των Θρησκευτικών, καθώς και με τις επίκαιρες εξελίξεις που αφορούν σε αυτό.

Στην προγραμματισμένη εκδήλωση οι θεολόγοι της Κρήτης θα ενημερωθούν, θα συζητήσουν και θα ανταλλάξουν προτάσεις για το νέο Πρόγραμμα Σπουδών των Θρησκευτικών στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Επιπλέον, θα συζητήσουν σχετικά με τις αναμενόμενες αλλαγές στο Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο και τη θέση του μαθήματος των Θρησκευτικών σε αυτά.