Λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με το κολυμβητήριο, όπου η πισίνα παραμένει κλειστή από τις 7 Φεβρουαρίου ζητούν με ανακοίνωση τους τα κολυμβητικά σωματεία ενώ θα επιδιώξουν συνάντηση με τους Γερουλάνο και Μπιτσαξή οι οποίοι βρίσκονται στο Ηράκλειο.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Το Δ.Σ. της ΠΕΚΥΚ-Ρ διαμαρτύρεται έντονα για την αδιαφορία που επιδεικνύουν αρμόδιοι φορείς κυβερνητικοί και μη, στο πρόβλημα λειτουργίας του μοναδικού κολυμβητηρίου της πόλης του Ηρακλείου που μπορούν να προπονούνται κο- λυμβητές-τριες της πόλης μας. Μοναδική πισίνα που με πρωτοβουλία των συλλόγων της κολύμβησης πιλοτικά άρχισαν να πληρώνουν από το Νοέμβριο του 2010 στο ελληνικό κράτος μετά από 30 χρόνια λειτουργίας της.

Το Δ.Σ. της ΠΕΚΥΚΡ ήταν βέβαιο ότι η πισίνα του ΕΑΚΗ δεν θα έμπαινε στην ίδια μοίρα με όλες τις άλλες πισίνες μετά από όλες αυτές τις συζητήσεις, μετά τη συνάντησή μας με τον κ. Μπιτσαξή και μετά από όλη αυτή τη διαδικασία καταβολής χρημάτων στο δημόσιο προκειμένου να έχουμε μια βιώσιμη πισίνα όπως εμείς πιστεύαμε και όπως η Γ.Γ.Α μας διαβεβαίωνε. Κύριε υπουργέ Πολιτισμού και κύριε Γενικέ Γραμματέα Αθλητι- σμού, δεν έχουν μείνει πλέον και πολλές αξίες να υπηρετούμε στον τόπο αυτό.

Μη μας στερείτε αυτό που με τόσο κόπο και αγωνία χτίσαμε όλο αυτό τον καιρό.

Επιτέλους αξιολογήστε σωστά και μην θυσιάζετε τα πάντα στο όνομα του μνημο- νίου. Εμείς συναινέσαμε και κατανοήσαμε την δυσκολία της Ελλάδος και πείσαμε όλο τον αθλητικό-κολυμβητικό κόσμο του Ηρακλείου να συνεισφέρει για το σκοπό αυτό. Αποδείξτε κι εσείς με τη σειρά σας ότι δεν πετάτε στο καλάθι των αχρήστων όλη μας την προσπάθεια, υπογράψτε επιτέλους τον προϋπολογισμό του ΕΑΚΗ και κάντε ό,τι είναι απαραίτητο για να επαναλειτουργήσει το μοναδικό κολυμβητήριο της πόλης μας. Αν πάλι αδυνατείτε γι’ αυτό βγείτε δημοσίως και πείτε στον κόσμο ότι δεν μπορείτε πλέον να επιδοτείτε την κολύμβηση. Δυστυχώς εδώ δεν είναι ούτε Πάτρα, ούτε Βόλος, ούτε Αθήνα που υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις σε άλλα κολυμβητήρια. Η πόλη μας έχει ένα και μοναδικό κολυμβητήριο. ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟ».

Η συνάντηση των κολυμβητικών σωματείων του Ηρακλείου με τον Γ.Γ.Α Πάνο Μπιτσξή  δεν έχει ακόμα οριστεί αλλά  πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook