Η Πολωνία είναι «αποφασισμένη» να αναπτύξει ένα πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας παρά τις αυξανόμενες αντιθέσεις σε αυτό το σχέδιο, ανέφερε ο πρωθυπουργός της χώρας Ντόναλντ Τουσκ.

«Ο αυξανόμενος σκεπτικισμός σχετικά με την πυρηνική ενέργεια δεν αλλάζει τη στάση της στο ζήτημα», δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός, έπειτα από συνάντηση με τους υπουργούς του.

Η Πολωνία σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία τον πρώτο της πυρηνικό σταθμό ισχύος 3.000 μεγαβάτ μέχρι το 2020, σε μία προσπάθεια να αλλάξει τις πηγές ενέργειάς της και να μην εξαρτάται από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Ρωσίας.

Ωστόσο, μετά το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, ο σκεπτικισμός απέναντι στην πυρηνική ενέργεια έχει αυξηθεί.

Σε δημοψήφισμα που διεξήχθη στις 12 Φεβρουαρίου, περίπου το 90% των κατοίκων στην επαρχία Μιέλνο στη βόρεια Πολωνία ψήφισαν κατά της κατασκευής ενός πυρηνικού σταθμού στο χωριό τους, το Γκάσκι.

Σήμερα, εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν φορώντας κίτρινες μπλούζες που έγραφαν «Σταματήστε τα πυρηνικά» στην πόλη Κοσζάλιν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook