Μετά από την αναστάτωση που προκλήθηκε για το απαράδεκτο βίντεο που αναρτήθηκε στο You Tube, την ύπαρξη του οποίου, αποκάλυψε το Flashnews.gr και μετά από καίρια παρέμβαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων, το εξευτελιστικό για την Κρήτη βίντεο «κατέβηκε» από τον ιδιώτη ο οποίος το είχε ανεβάσει.

Όμως το ίδιο βίντεο έχει αναπαραχθεί και ανέβει από άλλους χρήστες ,με αποτέλεσμα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Σωματείων να προχωρήσει στην κατάθεση εξώδικου προς το You Tube ζητώντας το συνολικό «κατέβασμα» του συγκεκριμένου βίντεο .

\"\"

Μιλώντας στο Flashnews.gr, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Μανώλης Πατεράκης είπε :

«Μόλις το πληροφορήθηκα, ψάξαμε και βρήκαμε ποιος το ανέβασε. Επικοινώνησα μαζί του και του είπα ότι είναι απαράδεκτο. Αυτός ισχυρίστηκε ότι είναι χιουμοριστικό, ότι δεν θίγει κανέναν, ότι αγαπάει την Κρήτη. Του είπα ότι η Κρήτη έχει χίλια πράγματα να αναδείξει, πάρε ένα από αυτά να το αναδείξεις. Δεν αναδεικνύεις την Κρήτη με το να δείχνεις πως πουλάει χασίσια και κάνει φόνους.

Τελικά τον προειδοποίησα πως εάν δεν το κατεβάσει μέχρι σήμερα το μεσημέρι, η Ομοσπονδία θα προχωρήσει σε κάθε νόμιμη ενέργεια.»

Τελικά ο συγκεκριμένος ιδιώτης, το «κατέβασε», όμως διαπιστώθηκε ότι το βίντεο είχε αντιγραφεί και ανεβεί από άλλους χρήστες του You Tube , κάτι που ανάγκασε την Ομοσπονδία να καταθέσει το εξώδικο προς την διαχείριση του δικτύου.

\"\"

Το Flashnews.gr έθεσε υπόψη του κ.Πατεράκη και τα σχόλια των αναγνωστών που θεωρούν το βίντεο ως χιουμοριστικό και ως σάτιρα.

«Θεωρώ ότι και η σάτιρα πρέπει να έχει τα όριά της, καθώς και στην σάτιρα υπάρχουν κανόνες. Το βίντεο είναι απαράδεκτο. Να μας πουν, με τι να γελάσουμε. Επειδή ρουφάει την σκόνη ή επειδή δίνει εντολή να σκοτώσουν ή επειδή λέει ότι έχουμε \”άγρια χόρτα\” ;» ήταν το σχόλιο του Προέδρου της Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων.

Υπενθυμίζεται πως το Flashnews.gr πρωτοδημοσίευσε την ύπαρξη του συγκεκριμένου βίντεο στο οποίο ο «πρωταγωνιστής» δήθεν από συγκεκριμένη περιοχή του Ρεθύμνου, καλεί τους Έλληνες να βγουν από την κρίση, ακολουθώντας το δήθεν παράδειγμα των Κρητικών, που καλλιεργούν «άγρια χόρτα» και «λουκουμόσκονη», ενώ ταυτόχρονα ρουφάει από την μύτη την εν λόγω σκόνη, αφήνοντας ευθέως υπονοούμενα ότι οι Κρητικοί είναι χρήστες και έμποροι ναρκωτικών.

Όμως το Flashnews.gr δεν δημοσιοποιεί το video για το λόγο ότι θεωρούμε άκρως δυσφημιστικό το συγκεκριμένο υλικό και η δημοσιοποίηση του μέσα από τις σελίδες μας θα προκαλέσει την περαιτέρω διάδοση του.

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook