Στήριξη στον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σε σχέση με τα όσα ανέφερε εναντίον του ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, παρείχε από το βήμα της Βουλής ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κάλεσε τον Γερμανό αντικαγκελάριο «να κοιτάξει άλλους τρόπους για επιρροή και ψήφους και να μην καλλιεργεί μύθους».

Η διαμάχη μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης και του Φίλιπ Ρέσλερ ξέσπασε όταν ο Γερμανός αντικαγκελάριος κατηγόρησε τον Μιχ.Χρυσοχοΐδη -χωρίς να τον κατονομάσει- ότι κωλυσιεργούσε σε θέματα ανάπτυξης. Ακόμη, είπε ότι «δεν θα δεχτούμε άλλους εκβιασμούς» και ότι χάνει την υπομονή του με την Ελλάδα.

Απαντώντας, ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε απαράδεκτα όσα είπε ο κ. Ρέσλερ, διαψεύδοντας «ρητά και κατηγορηματικά» τον Γερμανό αντικαγκελάριο λέγοντας ότι δεν έχει μιλήσει ποτέ μαζί του για θέματα ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης, καθώς αυτά είναι αρμοδιότητα της τρόικας.

Την Πέμπτη όμως ο κ. Ρέσλερ διέψευσε τον υπουργό Ανάπτυξης. «Γνωρίζω σχετικά καλά τον Χρυσοχοΐδη» είπε σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

«Μιλήσαμε για το θέμα αυτό (για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας) κατά τη διάρκεια συνομιλίας μας στο περιθώριο μιας διάσκεψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανταγωνιστικότητα, για την οποία δεν κρατήθηκε φυσικά πρωτόκολλο. Κατά τις επισκέψεις του στο Βερολίνο αναφερθήκαμε επίσης αναλυτικά αυτό. Το ίδιο ισχύει και για τη δική μου επίσκεψη στην Αθήνα, όπου κατά τις συναντήσεις των επιχειρηματιών η ανταγωνιστικότητα ήταν το μόνο προς συζήτηση θέμα» συνέχισε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook