Φρικτό  θάνατο βρήκε ένας ανήλικος  αλλοδαπός εργαζόμενος στο χωριό Ζωοδόχο Πηγή των Φαρσάλων, όταν έχασε τον έλεγχο του φορτωτικού μηχανήματος με το οποίο μετέφερε τα απόβλητα μονάδας εκτροφής αγελάδων και έπεσε μέσα στο λυματοσυλλέκτη! Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δεν κατάφεραν να τον βγάλουν εγκαίρως, με αποτέλεσμα να πνιγεί!

Ο  17χρονος Αλβανός εργαζόταν στην κτηνοτροφική μονάδα μαζί με τον πατέρα του, ο οποίος όμως απουσίαζε την ώρα που συνέβη το κακό. Το αστυνομικό τμήμα Φαρσάλων διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα, ενώ παράλληλη έρευνα διενεργούν επιθεωρητές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και θα διαβιβάσουν το πόρισμά τους στην Εισαγγελία Λάρισας.

Αν διαπιστωθούν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας για τα μέτρα ασφάλειας, θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις στους υπευθύνους της κτηνοτροφικής μονάδας.

Λίγο  έλειψε να χάσει τη ζωή του ένας 38χρονος Έλληνας εργάτης που συμμετείχε σε εργασίας για την αναπαλαίωση ενός μοναστηριού στο Καστελόριζο, όταν έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο κενό από σκαλωσιά ύψους δυόμισι μέτρων.

 Ο άτυχος εργάτης τραυματίσθηκε σοβαρά και χρειάστηκε να διακομιστεί στο Γενικό νοσοκομείο Ρόδου, όπου νοσηλεύεται έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του. Ο υπεύθυνος μηχανικός του έργου συνελήφθη, ενώ αναζητούνται τρία μέλη της ομάδας επίβλεψης σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook