Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες ότι έθεσε μια μικρή ομάδα της Ινδονησίας, την Jemaah Ansharut Tauhid (JAT), στη μαύρη λίστα των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων.

«Η JAT είναι μια τρομοκρατική ομάδα που εδρεύει στην Ινδονησία και είναι υπεύθυνη για πολλές συντονισμένες επιθέσεις που προκάλεσαν το θάνατο αθώων αμάχων, αστυνομικών και στρατιωτών στην Ινδονησία», αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις κυρώσεις που θα επιβληθούν σε τρεις ηγέτες αυτής της οργάνωσης.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, αυτό το μέτρο προκύπτει από την τοποθέτηση της JAT σήμερα στη μαύρη λίστα των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων που τηρείται από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το μέτρο αυτό περιλαμβάνει τη δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων που πιθανώς η ομάδα μπορεί να διαθέτει στις ΗΠΑ. Επίσης, απαγορεύει στους πολίτες των ΗΠΑ να έλθουν σε επαφή μαζί της.

Η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών επεκτείνει τις κυρώσεις σε τρία πρόσωπα που θεωρούνται ως σημαντικοί ηγέτες της ομάδας.

Η JAT, η οποία υποστηρίζει την εγκαθίδρυση ενός ισλαμικού κράτους στη Νοτιοανατολική Ασία, ιδρύθηκε το 2008 από τον Αμπού Μπακάρ Μπασίρ.

Αυτός ο ιμάμης εκτίει σήμερα εννεαετή ποινή κάθειρξης στην Ινδονησία για σύσταση συμμορίας κακοποιών με στόχο μια τρομοκρατική επιχείρηση. Είχε ήδη εκτίσει ποινή φυλάκισης κατά το παρελθόν για μια σειρά από φονικές επιθέσεις στις αρχές της δεκαετίας του 2000, μεταξύ των οποίων και αυτή που προκάλεσε 202 νεκρούς στο Μπαλί το 2002.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook