Οικονομική ενίσχυση για τους άστεγους και τις οικογένειες που πλήττονται στην Κρήτη, συγκεντρώνει η Παγκρητική Ένωση Αμερικής.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, ενώ τμήμα αυτών θα αξιοποιηθεί για την αγορά ιατροφαρμακευτικοί υλικού για το Ίδρυμα Εθελοντών γιατρών στο νησί.

Ήδη,έχει συσταθεί σχετική ειδική επιτροπή και ο – καταγόμενος από το Ρέθυμνο – πρόεδρος της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής κ. Γιάννης Μάνος, σε ανακοίνωσή του απευθύνει έκκληση σε όλους τους ομογενείς της Αμερικής να συνδράμουν.

«Καλούμαστε για άλλη μία φορά να συνδράμει ο καθένας μας, στο μέτρο των δυνατοτήτων του στον δοκιμαζόμενο πληθυσμό της Κρήτης, όπως το έχει πράξει στο παρελθόν η Παγκρητική Ένωση Αμερικής σε κάθε δύσκολη στιγμή της πατρίδας», επισημαίνει ο κ. Μάνος.

Και συνεχίζει: «O προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κρήτης, Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος, δέχεται καθημερινώς εκατοντάδες τηλεφωνήματα από συμπατριώτες μας που έχουν ανάγκη. Είμαι σίγουρος ότι το Κρητικό στοιχείο της Αμερικής θα ευαισθητοποιηθεί και αυτή τη φορά, για να συνδράμει το ανθρωπιστικό και φιλανθρωπικό έργο του Αρχιεπισκόπου».

Τα χρήματα που θα σταλούν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης θα διατεθούν αποκλειστικά για την κάλυψη αναγκών των Κρητικών που δοκιμάζονται, σε όλο το νησί.

(Φωτό από την τελευταία επίσκεψη του κ.Μάνου και μελών της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής στην Κρήτη)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook