Λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση των βουλευτικών αποζημιώσεων της κυβέρνησης Monti και δεδομένης της οικονομικής κρίσης, αποκαλύφθηκαν οι απολαβές των «golden boys» της Δημόσιας Διοίκησης. Του Δημόσιου τομέα της Ιταλίας.

Ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Patroni Griffi, παρέδωσε στη Βουλή τα στοιχεία που αφορούν τους μισθούς του αρχηγού της αστυνομίας, των σωμάτων ασφαλείας και των επικεφαλής των υπουργείων.

Πρώτος στη λίστα φιγουράρει ο αρχηγός της ιταλικής αστυνομίας, ο οποίος μπορεί να μάχεται κατά της Μαφίας και του οργανωμένου εγκλήματος, αλλά αμείβεται αδρά. Ο λόγος για τον Antonio Manganelli που λαμβάνει 621.253,75 ευρώ ετησίως.

Η λίστα είναι μακρά. Στις υψηλότερες θέσεις συμπεριλαμβάνεται και ο… αρχιλογιστής του κράτους, Mario Canzio, επικεφαλής δηλαδή του υπουργείου οικονομικών, ο οποίος λαμβάνει περί τα 562.331,86 ευρώ. Την ιταλική κοινή γνώμη προκαλούν οι μισθοί του Franco Lonta που αποζημιώνεται έναντι 543.954.42 ευρώ, αλλά και οι απολαβές του Vincenzo Fortunato, στέλεχος του Υπουργείο Οικονομικών, ο οποίος αποταμιεύει περί τα 536.906,98 ευρώ.

Στον κατάλογο, ο υπουργός –όπως εξήγησε- δεν συμπεριέλαβε τους πιο χαμηλόμισθους που μπορεί για τα δεδομένα των υψηλόμισθων να είναι μικρότεροι, αλλά δεν είναι ευκαταφρόνητοι.

Πάρτε μία μικρή γεύση:
(zougla)