Τουλάχιστον ένας εν ενεργεία βουλευτής βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στην λίστα που καταρτίζει το υπουργείο Οικονομικών με τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία έστειλαν ποσά άνω των 100.000 ευρώ στο εξωτερικό το 2011.

Όμως, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο «εκατομμυριούχος βουλευτής» για τον οποίο μίλησε ο πρόεδρος της Αρχής για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος» Παναγιώτης Νικολούδης φαίνεται να μην περιλαμβάνεται στην εν λόγω λίστα καθώς όπ«»ως αναφέρεται «δεν έχει εντοπιστεί τέτοιο έμβασμα»!

Επιπροσθέτως, από τον έλεγχο που πραγματοποιεί ο αρμόδιος αντιπρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Αργύρης στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του 2011 των βουλευτών δεν έχει προκύψει πρόσωπο με έμβασμα ενός εκατομμυρίου ευρώ – ή και παραπάνω – προς το εξωτερικό!!!

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος είχε αναφέρει στη Βουλή ότι η υπηρεσία πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου του έχει εντοπίσει «πολιτικά πρόσωπα και συγγενείς τους που έστειλαν εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ το 2011».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι εντός της ημέρας θα οριστικοποιηθεί ο κατάλογος και θα αποσταλεί στην Βουλή ενώ «σε ορισμένες περιπτώσεις έχω δώσει εντολή και στον ΣΔΟΕ».

Προφανώς, αν δεν δοθούν ονόματα στη δημοσιότητα, η όλη υπόθεση από θρίλερ θα εξελιχθεί σε παρωδία

Πάντως, ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος ενημέρωσε ότι έχουν συγκεντρωθεί όλες οι εξουσιοδοτήσεις των βουλευτών προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία άρσης τραπεζικού απορρήτου στην Ελβετία και να εντοπιστεί εάν «Έλληνας πολιτικός διατηρεί αδήλωτους τραπεζικούς λογαριασμούς στην συγκεκριμένη χώρα».

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής, 75 βουλευτές κατέθεσαν πρόταση για την τροποποίηση του νόμου για το «πόθεν έσχες», με στόχο τον βαθύτερο έλεγχο του «πόθεν», αλλά και τη διερεύνηση και αποκάλυψη των περιπτώσεων που για ευνόητους λόγους αποκρύπτονται περιουσιακά στοιχεία.

(protothema.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook