Οι ινδικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για το θάνατο 13 εγκύων, στις οποίες φέρεται ότι χορηγήθηκε μολυσμένος ορός σε κρατικό νοσοκομείο, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Οι θάνατοι σημειώθηκαν στο νοσοκομείο Ουμάιντ στην βόρεια πόλη Τζοντπούρ, στο Ρατζαστάν, τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις επιβεβαίωσαν ότι οι οροί, τους οποίους είχε προμηθεύσει ινδική φαρμακευτική εταιρεία, ήταν μολυσμένοι, δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Ναρέντερ Τσανγκάνι.

\”Ο πρώτος θάνατος σημειώθηκε στις 13 Φεβρουαρίου. Όλες οι γυναίκες πέθαναν από ακατάσχετη αιμορραγία\”, είπε ο Τσανγκάνι σε τηλεφωνική του συνέντευξη.

Τέσσερις γυναίκες τελούν υπό ιατρική παρακολούθηση και η κατάσταση της υγείας της μίας κρίνεται σοβαρή, είπε ο ίδιος.

Κλιμάκιο της κυβέρνησης του Ρατζαστάν μετέβη χθες Πέμπτη στο νοσοκομείο και ξεκίνησε την έρευνα.

Η κρατική αστυνομία ξεκίνησε παράλληλα άλλη έρευνα εις βάρος της παρασκευάστριας εταιρείας και κατέσχεσε τους αχρησιμοποίητους ορούς.

Οι συγγενείς των θυμάτων πραγματοποίησαν χθες διαδήλωση διαμαρτυρίας κοντά στο νοσοκομείο.

Οι θάνατοι των γυναικών επαναφέρουν στο προσκήνιο το υψηλό ποσοστό μητρικής θνησιμότητας και τις κακές συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία της χώρας.

Στη χώρα αυτή της Νότιας Ασίας αναλογεί το ένα έκτο των περίπου 360.000 θανάτων γυναικών παγκοσμίως κάθε χρόνο, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Το μητρικό ποσοστό θνησιμότητας εξακολουθεί να συνιστά πρόβλημα, καθώς η Ινδία πιθανόν να αποτύχει στο στόχο της μείωσης του ποσοστού αυτού κατά 75% από το 1990 ως το 2015.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook