Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζήτησε την Παρασκευή με επιστολή του από τους Γερμανούς βουλευτές να εγκρίνουν το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, προειδοποιώντας ωστόσο ότι η επιτυχία του δεν είναι εγγυημένη.

«Δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι ο δρόμος που έχουμε πάρει θα οδηγήσει στην επιτυχία», ανέφερε σε επιστολή του που περιήλθε στην κατοχή του Reuters.

«Πιθανώς να μην είναι και η τελευταία φορά που θα κληθεί η γερμανική βουλή να ασχοληθεί με (το ζήτημα της) οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα», σημείωσε.

Ο κ. Σόιμπλε είπε επίσης ότι οι οποιεσδήποτε εναλλακτικές λύσεις στο ελληνικό πρόβλημα έχουν λιγότερες πιθανότητες επιτυχίας.

«Επειδή είμαι πεπεισμένος ότι η συμφωνηθείσα πορεία είναι η πιο πιθανή να οδηγήσει σε επιτυχία και για αυτό το λόγο είναι δικαιολογημένη, σάς ζητώ να στηρίξετε αυτό το πακέτο» πρόσθεσε.

Διάγγελμα για το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας θα απευθύνει τη Δευτέρα η Γερμανίδα καγκελάριος, καθώς διογκώνεται το κίνημα των βουλευτών της που δεν προτίθενται να το υπερψηφίσουν την ημέρα εκείνη στη Βουλή, είπε την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ.Ζάιμπερτ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εισηγητή του προϋπολογισμού σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή, o αριθμός των βουλευτών του κόμματος της Μέρκελ, αλλά και του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) που θα καταψηφίσουν ανέρχεται πλέον σε 12 έναντι τεσσάρων την περασμένη Τετάρτη.

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι το νομοσχέδιο θα περάσει από την Κάτω Βουλή (Bundestag) της Γερμανίας καθώς αναμένεται να υπερψηφιστεί από το αντιπολιτευόμενο κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) αλλά και του κόμματος των Πρασίνων.

Ωστόσο, το να χρειαστεί να στηριχθεί σε βουλευτές της αντιπολίτευσης θα αποτελέσει ισχυρό πλήγμα για τη Μέρκελ και το κόμμα της, τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU). Αυτό θα συμβεί εάν συνολικά 19 βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού ψηφίσουν κατά του σχεδίου ή απέχουν από την ψηφοφορία.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook