Συνεχίζονται σε έντονα αποκριάτικους ρυθμούς οι εορτασμοί του καρναβαλιού στο Ρέθυμνο!! Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι Ρεθυμνιώτες θα δώσουν δυναμικό παρόν σε κάθε μία από τις ξεχωριστές εκδηλώσεις που ο Δήμος Ρεθύμνης έχει ετοιμάσει για το μεγάλο φινάλε του καρναβαλιού!

Οι εορτασμοί που έχουν ξεκινήσει από τις 1 Φεβρουαρίου, παραμένουν γεμάτοι ζωντάνια, κέφι, χορό και τραγούδι.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Κρητικές καντάδες από το Κέντρο Νέων Δήμου Ρεθύμνης

Εκκίνηση πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη.

Σήμερα Παρασκευή στις 19:00 όλοι μαζί αναβιώνουμε την παραδοσιακή Κρητική καντάδα με όργανα, τραγούδια, μαντινάδες και πολύ κέφι.

Πανελλήνιο πρωτάθλημα και Συνέδριο Κομμωτικής και Αισθητικής τέχνης

Παρασκευή – Σάββατο, 24 – 25 / 2, Σπίτι Πολιτισμού, 11:00 – 18:00

Εκδήλωση “Greek Chiampionship All Beauty & Hair”.  Η Cross διοργανώνει Διαγωνισμό Κομμωτικής και Αισθητικής Τέχνης και παράλληλα Συνέδριο στο Σπίτι Πολιτισμού, Εμμ. Βερνάρδου 10, Παλιά Πόλη Ρεθύμνου.

Νυχτερινή Παρέλαση

Η μεγάλη νυχτερινή παρέλαση θα γίνει αύριο Σάββατο, στις 21:00 στην οδό Κουντουριώτη. Εκκίνηση ξενοδοχείο “Ελίνα”, Λ. Κουντουριώτου & Παπανδρέου.

Δημαρχείο: Εκφώνηση και Αντιφώνηση του Βασιλιά Καρνάβαλου σε κείμενα και απόδοση του Γιώργη Καλογεράκη και με τη συμμετοχή του Νίκου Γαβαλά.

Η παρέλαση τερματίζεται στην πλατεία Μικρασιατών όπου ο Μανώλης Κονταρός και το συγκρότημά του παίζουν κρητική μουσική για όλους εμάς.

Μεγάλη Παρέλαση

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Κυριακή με τη μεγάλη παρέλαση, στις 14:00 και την τελετή λήξης του καρναβαλιού, στις 19:00 με το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου, στην Ελ. Βενιζέλου, παραλία της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου.

Καθαρά Δευτέρα

Από το πρωί της Καθαράς Δευτέρας, σε διάφορες περιοχές στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου, θα αναβιώσουμε τα έθιμα και θα ζήσουμε τις προετοιμασίες των κατοίκων για την ημέρα αυτή. Πολλές από αυτές, ιδιαίτερα πρωτότυπες και διασκεδαστικές, περνάνε κοινωνικά μηνύματα και συχνά προκαλούν συγκίνηση γιατί ακόμη και μετά από δεκάδες χρόνια πραγματοποιούνται με την ίδια φροντίδα και το ίδιο κέφι.

Πάμε λοιπόν μία βόλτα να γνωρίσουμε τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας!!!

Οι Ρεθυμνιώτες, κάθε χρόνο, εμμένουν το καρναβάλι να πετύχει και ποτέ δεν έχουν απογοητεύσει. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι και φέτος, το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι αντιστέκεται στην κρίση και όπως πάντα στηρίζεται στο μεράκι, τον εθελοντισμό και τη δημιουργικότητα των ατόμων που το περιβάλλουν.

Το ξεφάντωμα στο Ρέθυμνο συνεχίζεται!!!

Με δεδομένη την πρόβλεψη για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τη Δευτέρα, ακυρώνονται οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τα  “Κούλουμα” στην πλατεία Μικρασιατών, από το 547 Τ. Π. και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Ρεθύμνου.

Το ραντεβού μας για την αναβίωση του εθίμου και το ψήσιμο της παραδοσιακής φασολάδας ανανεώνεται σε μία επόμενη Κυριακή της Σαρακοστής που θα διοργανωθεί από τους ίδιους φορείς.

Το Σάββατο 25/2 τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά από τις 11:00 το πρωί έως τις 17:00 το απόγευμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook