Στο πόδι θα βρίσκεται από το Σάββατο και μέχρι και την Καθαρή Δευτέρα τα τμήματα Τροχαίας σε όλους τους νομούς της Κρήτης, καθώς και αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας του Βόρειου Οδικού Άξονα,  προκειμένου όσοι μετακινηθούν αυτές τις ημέρες να το κάνουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr η Αστυνόμος \’Β κυρία Ελένη Παπαθανασίου, οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί, καθόλη τη διάρκεια του 24ωρο και τις  τρείς προσεχείς ημέρες.

\”Συνεργεία ελέγχου θα υπάρχουν κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο όπως επίσης στις εισόδους και στις εξόδους των πόλεων.

Οι οδηγοί θα πρέπει να μην πιάνουν το τιμόνι αν έχουν πιεί, να έχουν τεταμένη την προσοχή τους, να μην πραγματοποιούν αντικανονικά προσπεράσματα, να μην υπερβαίνουν τα επιτρεπόμενα όρια ταχύτητας ,ενώ αν υπάρχουν παιδιά στο αυτοκίνητο να βρίσκονται στα πίσω κάθισματα του οχήματος και στο ειδικό κάθισμα που υπάρχει για τα παιδιά.

Να χρησιμοποιούν τη ζώνη ασφαλείας ο οδηγός και οι επιβάτες των αυτοκινήτων και οι δικυκλιστές να φοράνε κράνος.\”

Στόχος είναι τόνισε η κυρία Παπαθανασίου να περάσει ένα αναίμακτο τριήμερο, ενώ παράλληλα επεσήμανε πως είναι απαραίτητο η προσοχή των οδηγών να είναι αυξημένη αν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές.

Εν τω μεταξύ πέντε συμβουλές για ασφαλή και αναίμακτη έξοδο δίνει και ο Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων  Χανίων:

1. Φοράμε όλοι ζώνη ασφαλείας ανεξαιρέτως ηλικίας ακόμα και σε μικρή απόσταση.

2. Τα παιδιά μικρής ηλικίας να είναι πάντα δεμένα και σε ειδικό κάθισμα που έχουν και πάντα πίσω.

3. Γνωρίζουμε ότι το οδικό δίκτυο δηλαδή ο ΒΟΑΚ είναι επικίνδυνο και το χειρότερο στην Ευρώπη ας προσαρμόζουμε την οδήγηση μας στις συνθήκες του δρόμου.

4. Δεν οδηγούμε αν έχουμε πιεί. Ορίζουμε τον ΟΔΗΓΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ . (να ορίζετε ποιος/α θα οδηγήσει και να μην πιεί ώστε να σας γυρίσει ασφαλές στα σπίτια σας, αν πιείτε όλοι σας γυρίστε με άλλο μέσο όπως λεωφορείο, ταξί ή να πάρετε έναν φιλικό πρόσωπο να σας γυρίσει. Προτιμότερο πάρα να βρεθείτε στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Μια ζεστή αγκαλιά σας περιμένουν στην επιστροφή σας. Εκμεταλλευτείτε το ! )

5. Οι φίλοι μας οδηγοί δικύκλων να φοράτε πάντα το κράνος σας σωστά δεμένο. Μην το κουβαλάτε στον αγκώνα σας ή πάνω στο κεφάλι. Είναι πιο επικίνδυνο ακόμα αν εμπλακείτε σε τροχαίο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook